tirsdag 28. august 2018

BLI MED, om pinnsvin, søppel, hage og votter


Disse to skapningene dukket opp under ripsbusken til Tom-nabo i sommer. Jeg satte ut vann til det sjarmerende paret, men sannelig om jeg vet om de fant det. 


 Her kommer ting litt hulter i bulter, men bildet nedenfor er ikke så stas å legge øverst i innlegget rett og slett fordi det er søppel! 
- Og derav overskriften om å BLI MED!   
Det er med fare for å virke moraliserende, prektig eller møkkete på fingra at jeg skriver dette innlegget, men det får våge seg. 

Jeg har nemlig tatt til meg nyhetene om hva all forsøplinga gjør med livet på kloden vår. I tillegg er det bare å bruke øynene og se, særlig i veigrøfta. I alle år har jeg vært en passiv tilskuer til det hele. Nå har jeg tatt et lite grep.    

Jeg har altså startet med noe jeg kaller plåing (ikke helt det samme som plågging for da jogger man mens man plukker søppel - jeg går.) 

Jeg går altså ofte hjem fra jobb og i det siste har jeg begynt å ta med meg en brødpose el.l og plukker opp søppel på min vei. Ikke alt jeg ser - da ville jeg aldri kommet hjem, men litt her og litt der. På noen få uker har jeg sikkert fylt en søppelsekk.

Så om jeg kan inspirere flere til å ta med seg litt på sin vei, om ikke annet så plukk litt og putt i nærmeste søppelkasse. Alle monner drar! 


litt av fangsten.. 
Tilbake til de pene bildene. Vi har fått ny platting i sommer, og det var stas den dagen jeg kunne dandere med potter og kar. 


En selvsådd stemorsblomst titter frem. 


Og her en krok med hvit og lilla prydtobakk - den lilla prydtobakken var også selvsådd etter i fjor. Fjorårets champagnefargede potterose overlevde, og kom med blomster i nye farger (visste ikke at det gikk an! ) og til venstre en fuchsia.  


Votter har jeg strikket i store mengder gjennom hele året. Det er meningen at de skal på marked etterhvert. Det er ikke vottetid enda, heldigvis. Vi kan enda nyte høstsola. 

Ønsker alle dere der ute en fin uke! 

Siri 


3 kommentarer:

sall1234 sa...

Herlig å kunne se pinnsvin i hagen, det har ikke vi her på Helgeland. Og flotte votter du strikker, skal snart starte produksjon med votte og sokkestrikk jeg også, ha en fin kveld.

Elisabeth Solum sa...

Pinnsvin er så søte! :) Bra du ikke gir melk. SÅ fiint at du plukker søppel! Fint å inspirerer andre til å gjøre det også. Kjempeflott og koselig platting med møbler og planter! Og som alltid kjempefine votter! :)
God helg og klem fra meg

Marianne sa...

Så flott det var på den nye plattingen din og pinnsvinene var jo bare helt herlige:-) Flere burde gjort en innsats når det kommer til søppel, så håper mange følger ditt eksempel. Hilsen fra Marianne