søndag 27. mars 2016

Nesten gratis sykurs - lær å sy barneklærJeg har gått en stund og grublet og tenkt og grublet og tenkt - og slik kan man jo egentlig holde på hele livet - tenkte jeg. Så bestemte jeg meg: 

Jeg vil holde sykurs - ikke bare gruble og tenke på det! 

Vi har godt med plass i kjellerstua og sydd har jeg gjort i mange år så alt skulle ligge til rette for at drømmer kan realiseres:   


For å kjenne at jeg ikke gaper for høyt fant jeg ut at jeg trenger en generalprøve hvor

jeg tilbyr fire personer et sykurs til 200 kr. (av det jeg har sett av priser tidligere kan det ligge på rundt 1000 kr. ekskl. materialer). 

KOM I GANG - SYKURS.
-søm av barnetøy.
- for deg som er nybegynner g som trenger et dytt for å komme i gang igjen.
Forkunnskaper:
Ingen!
Dette er et «sykurs for dummies.» Kvinner og menn, unge og gamle er velkommen. Det eneste jeg krever er at du har (tilgang til) en symaskin. (Skal du kjøpe deg en så kontakt meg gjerne for tips.) Hvis du ikke kan å bruke den ber jeg deg om å gjøre deg kjent med maskina; rettsøm, sikksakk, treeing og spoling av undertråd. Prøv gjerne gassen litt (pedalen). Det er som å kjøre bil. Øvelse gjør mester, jo mer trening desto jevnere og lettere går det. Det er viktig å ta dette punktet på alvor fordi alle maskiner er litt forskjellig og vi vil ikke at unødig tid skal gå til spille for at jeg (eller noen andre på kurset) må prøve å finne ut av hvordan akkurat din maskin fungerer. 

 Hva vil du oppnå i løpet av kurset?

Målet er at hver enkelt skal få en innføring som gjør at du på egenhånd kan begynne å sy klær eller andre ting. Målet er at du skal lære å «lese» et mønster slik at du får tegnet av de delene du trenger for å sy et plagg. Du lærer hvordan du legger mønsterdelene på stoff og klipper, hvordan du skal gå frem for å lese en syveiledning, hva du skal starte med o.s.v.
Dette skal ikke være et teoretisk kurs, men gjennom å gjøre hele prosessen selv med veiledning blir det «learning by doing.»
I løpet av kurset skal hver deltaker fått ferdig minst ett produkt. Jeg har valgt ut fire forskjellige barnetøymodeller i forskjellige størrelser:    
Bukse (joggebuksefasong)
overall/snekkerbukse,
spenser,
kjole med korte eller lang arm.
Skulle noen bli ferdig har jeg litt ekstra på lur slik som enkel badebukse/truse og lue. 
Dersom det er ønskelig kan jeg komme med nyttige tips til hvor man kan finne mønstre på nettet. 

Selve kurset er altså gratis denne første gangen. Dette fordi jeg trenger å prøve ut konseptet mitt. Materialkostnader må påregnes. Det er mulig å få kjøpt alt; tråd, knapper, vliseline, strikk, blonder og bånd som trengs for å få et ferdig produkt av meg. Av stoffer får du kjøpt babycord i forskjellige farger, dongeri og diverse quiltestoffer. Jeg har også gått til innkjøp av en del syutstyr som nåler, skredderkritt, sakser, målebånd etc. Alt til konkurransedyktige priser. 

Tidspunkt:Etter nærmere avtale.

Sted: Hjemme hos meg på Fjerdingby i Rælingen. Ganske nøyaktig tre km. fra LIllestrøm. Ca tyve minutters biltur fra Oslo. 

Jeg starter nå å verve deltakere gjennom bloggen min. Jeg håper at dere som leser bloggen min og kan tenke seg et slikt kurs, ikke nøler med å melde interesse. Videre ber jeg dere tenke etter om dere har noen i omgangskretsen som kanskje kunne tenke seg å lære å sy som dere kan tipse.  

Ingen deltakere - ikke noe sykurs.. Dette er ikke modellene vi skal sy, men hjemme på Tolga i påska fant jeg disse søte mønstrene fra tidlig 70 -tall- i full størrelse! Jeg tror nok jeg kommer til å prøve meg på noen av dem.

Jeg kommer til å legge ut bilder av barneklær jeg driver og syr for tiden, men først må jeg få tatt skikkelig bilde av dem. 

Enn så lenge kan du se på tidligere innlegg av barneklær jeg har lagt ut.

Mange av mine lesere bor nok et godt stykke unna så det ikke er så aktuelt, men om du vil legge en link til innlegget mitt hadde det vært velkomment.

Har du spørsmål til dette eller ønsker å melde din interesse gjør det gjerne på mail til s-tolgen@online.no

Hilsen Siri   


6 kommentarer:

Kjersti sa...

Ja dette kan bli morro :-)
Fine barneklær du har sydd.
Mønstrene fra 70 tallet var fine.

Aud Bjørndal sa...

Heldige de som bor nært dette. Jeg er innom bloggen din daglig, er så kjekt å se alt du legger ut :-) Lykke til med kurs, tipper det blir veldig bra :-)

AvMeg sa...

Kjempefine mønster du har funnet, og synd du ikke bor nærmere så skulle jeg kommet på kurs hos deg :)

Janne i Fagerlia sa...

Skulle ønske jeg bodde nærmere. Men det blir dessverre litt langt å reise fra Kristiansund. Lykke til!

Elisabeth Solum sa...

Jeg kommer! :) Gleder meg! :)

Anonym sa...

Hei... vet at dette er et gammelt innlegg.. men driver du fortsatt med dette ? Mvh Nishanthy