mandag 18. januar 2016

Det gjelder å holde varmen i kulda og alle kan gjøre noe....De siste dagene har gradestokken her hos oss gått helt ned til tyve kuldegrader.
Det er koselig å fyre på peisen, og kjøleskapet er fullt med god mat - mere mat enn jeg har godt av! Men her om dagen leste jeg et innlegg i lokalavisa som fikk meg til å våkne litt fra peiskosen.

Mine aller nærmeste naboer sliter i kulda!
 De dør, ikke som fluer, men som fugler. Siden de verken kan eller vil komme inn i stua mi, er det andre tiltak som må til. Mat er det fuglene trenger for å klare å lage nok energi til å holde varmen og overleve! 

Det falleferdige fuglehuset henger med stor snøhatt. Ingen har rørt det siden i høst. Jeg trodde ikke man skal mate fugler med mindre man fortsetter gjennom hele vinteren, men ifølge avisa sitter ikke fuglene stille og venter på mat helt til de dør hvis det ikke kommer påfyll. 
Som de fleste andre levende skapninger drar de videre for å se om det finnes noe å spise andre steder, som for eksempel hos naboen eller naboen over der osv, osv. 
Derfor bestemte jeg meg for å redde småfuglene i alle fall over den verste krisa. For min del må også skjærene og andre større fugler komme også. De må jo ha mat de med.Jeg måkte meg vei, tok ned fuglehuset og børstet av hatten. Så fylte jeg opp med brødbiter, og det tok ikke mange minuttene før dette skjedde: 


Her har vi førstemann. 
Hvordan i all verden fant han ut at det var mat å få?
Det lukter jo ikke av brødbiter?
Er det noen der ute som forstår seg på sånt?- og her kommer kameraten!Og siden gikk det slag i slag. Venner og venninner stormet til utover dagen.
Og jeg har gjort noe lite, men du verden så nyttig for den som fryser og er sulten!

Oppfordringen fra meg er derfor å huske på både to- og firbente skapninger i kulda.

Selv kommer jeg til å fortsette med foringen, for i tillegg til at det er nyttig for fuglene, er det moro for meg! 
Strikkepinnene går varme, men det er jo ikke noe nytt. Forrådet av sokker og votter krympet betraktelig under julemarkedet, så jeg driver og fyller lagrene igjen.  En samling på sparken. 
Det blir flere bilder etterhvert.

Tusen takk for alle trivelige kommentarer på det forrige innlegget! Jeg har ikke fått svart alle direkte, men har svart på noen på mitt eget kommentarfelt. 


Ha en fin uke, alle sammen!

Hilsen Siri

4 kommentarer:

weide mama sa...

Hallo Siri
Bei euch in Norwegen ist es aber kalt, dann braucht man so schöne warme Handschuhe immer !Schöne Bilder von der Natur freuen mich auch, die Vögel haben es richtig gut bei dir!
Liebe Grüße von Wilma

Edny sine puslerier sa...

Nå blir nok alle fuglene glade hver gang de ser deg. Og for en votteproduksjon! Forstår at disse går unna. Det trengs votter både for store og små nå.

InGa sa...

Har hört det er kaldt der oppe... Vi har også surt her nede med -6, og isende vind, fra et Öresund med hvite bölgetopper..
Flotte votter du har strikket. Ikke rart du holder varmen. Flott at du gjennopplivet fuglehuset, det ble populärt ser jeg.
Håper kulda gir seg snart.

Janne i Fagerlia sa...

Så mange fine bilder du viser. Du er super til å strikke votter. Samtidig føles det svært riktig å strikke votter og sokker akkurat denne årstiden.