onsdag 21. november 2012

Vær forsiktig hvis du skal ta bilde av filleryer - særlig hvis du har en katt i nærheten..


Katten på Tolga er en vennlig sjel, men at man er vennlig, det være seg om man er katt eller menneske eller et helt annet dyr, vil ikke si det samme som man skal finne seg i hva som helst.

Jeg og katten på Tolga har i det store og det hele en vennlig tone oss i mellom, men her om dagen røyk vi litt uklar, for å si det på den måten.


Og det på grunn av ei fillerye!

Det har seg sånn at jeg hadde en haug med filleryer som skulle fotograferes. Pusen tok plass på en av dem, og bivånet derfra fotograferingen fra orkesterplass. Vi var på en måte to om det hele, og jeg ventet med å fotografere den fillerya pusen lå på av respekt for en god kamerat.

Da turen var kommet til den røde julefillerya tok jeg tak i den for å dandere den for fotoshoot. Da ble pusen sint, skikkelig forbanna, tror jeg, for han hoppet og hoppet og hang seg fast i fillerya for å få den tilbake.


Vi endte opp med et kompromiss - jeg fikk fotografere mot at han fikk ligge oppå.  Det var ikke lett å få tatt mål av matta, for han ville ikke ha noe av at den skulle måles med målebånd (se bildet øverst).

Men matta måler sånn cirka to meter,   
 
 
og vi er supergode venner

- egentlig!
14 kommentarer:

Trines hobby sa...

Ei skikkelig koselig historie jeg måtte dra på smilebåndet da jeg så pusen hoppe rundt på julematta, i rein iver, for mitt indre blikk:) Hjemmelagde matter er koselige, jeg har ei veldig lys (nesten hvit), den ligger på kjøkkenet i jula hvert år!

May Britt sa...

Herlig!! Dette er akkurat slik Ruskedyret mitt oppfører seg også. Filleryene er hans domene og han elsker å herje/leke med dem.

bevaremegvel sa...

Ha ha, morsomt innlegg. Pusen har virkelig funnet favoritt-fillerya!
Skjønner den godt, for den så virkelig fin ut den rya :)
Klem

salige lavendel sa...

Haha, så herlig!!! Filleryen ble jo ikke styggere av en pen pus som pynt da, så det var et brukelig kompromiss synes jeg. =)

Lisbeth sa...

Herlig! Man tuller ikke med en katt som har bestemt seg!

Vi slet med å re sengene pga at begge kattene skulle ligge under det rene lakenet. Nå har vi bare en pus, men hun må vi sperre henne ute av soverommet ved sengeskift.

Quiltefeen sa...

Hehe, kan se det for meg.. :) Herlig innlegg, og både rya og pusen er flotte.. :)
Godt dere er venner igjen da.. ;)
Klem, Kristin

Elisabeth sa...

Man tuller ikke med katten :)) Godt dere er venner igjen.
Klem Elisabeth

Anna O.Nilsen sa...

Herlig pus.Hadde selv en gang ei katt som bare skulle ligge under gang matta så den lå bare pent de gangene katta var ute.Ler jo litt når man ser hvor bestemt de egentlig er.Ønsker både deg og pusen ei god kommende helg.

Kort og Søm sa...

Skjønner godt katten holdt fast i den fine filleryen :O)
Ha en fin helg!
Hilsen fra Fredrikke

Lisa sa...

Den har god smak den katta! :)
Strofen "Kjemp for alt hva du har kjært .." dukket opp i hodet mitt .. :)
Flott fillerye og søt pusekatt!
Ha en fortsatt god helg!
Klem Lisa

Bente sa...

Hehe, jeg ser Pus er litt mørk i blikket ja! Kan godt forstå at han ville ha akkurat den fillerya å ligge på. Godt dere ble venner da:)

Bente sa...

Hehe, jeg ser Pus er litt mørk i blikket ja! Kan godt forstå at han ville ha akkurat den fillerya å ligge på. Godt dere ble venner da:)

ahli sa...

Artig hisstorie om katten. Jeg forstår han så godt.
Godt dere ble venner igjen.

Astrid

Anonym sa...

HAhaha! Det var ingen tvil om hva pusen mente! Den filla er hans!! Ferdig diskutert:)

Søte pusen!

Divamamma.wordpress.com