fredag 3. juni 2011

Ei fillerye og litt annet småtteri


Filleryene er det altså ikke jeg som vever, men min mor. I tillegg til at jeg ønsker å få bevart de tingene jeg lager selv ved å legge dem ut på blogg, har jeg et mål om også å få arkivert noen av mammas filleryer. Hvor mange ryer, og hvor mange meter det kan være snakk om er det helt umulig å si. Det er også umulig å få avbildet alle sammen, men jeg har som mål å få tatt bilder av mange av dem, og å få lagt dem ut på min blogg.  

Jeg liker å studere andres fargebruk. Hadde du satt sammen disse fargene?

Det hadde nok ikke jeg.
Tror f.eks. at jeg ikke hadde turt å blande inn den gule, men resultatet ble flott!
Jeg liker å studere hvordan andre setter sammen farger, og ikke minst mengde av de forskjellige fargene.

Noe av drivkraften til oss håndarbeidshobbyister er vel at vi aldri blir utlært, men er i stadig utvikling.

Vil du se de andre filleryene jeg har lagt ut bilder av kan du se her eller her.I "sommerstua" hjemme på garden jeg kommer fra finnes det mye spennende. Jeg åpnet skapdøra og tok et bilde av alle 

norgesglassene

som står på rad og rekke. 


Ellers har jeg lyst til å kommentere alle kommentarene etter det forrige innlegget, tre mugrugs og en sminkepung i lyseblått, som blant annet handlet om å gjøre feil.. Mitt budskap var at vi egentlig burde være litt glad over å gjøre feil fordi kreativiteten settes på prøve og mange nyvinninger er et direkte resultat av feil. Heidi kom i den forbindelse opp med en feil jeg aldri har hørt om, og den vil jeg dele med dere:

Visste du at frottèhåndklær er et resultat av en vevmaskin som fikk hikke? 


- HURRA
for den feilen!

Vet du om flere feil så vil jeg gjerne høre! Det forundrer meg ikke om du har gjort en og annen feil selv også. Selv kan jeg ikke komme på noen i farten, men det er bare fordi jeg skulle vært i seng for lenge, lenge siden. Så det er vel egentlig litt feil av meg å sitte her nå...

Til informasjon så ser det ut til å ha blitt min tur til å slite med å sende kommentarer. Kjedelig, men så reiser jeg da også på en ukes ferie så det kommer til å bli stille herfra uansett den kommende uka.

Ha en riktig god helg, alle sammen!

Hilsen
Siri

10 kommentarer:

Lisa sa...

Så flott fillerye! Jeg vil gjerne se flere etter hvert .. det er så koselige med sånne ryer :)
Koselige bilder av sommerhus og norgesglass.
Når det gjelder feil, jeg gjør aldri feil .. :) Ikke helt sant, men kommer ikke på noen i farten.
Dere får ha en god tur til syden!
Klem fra meg

SyLykke.com sa...

Hei igjen. Så utrolig flott fillerye. Rett og slett et mesterverk! Jeg har som mål å lære meg å veve ( filleryer) jeg også. Meldte meg inn i Husflidlaget her på Kongsvinger denne uken og håper de snart setter opp et kurs. Om du snakker om sy feil, så har jeg gjort mange. En ting er sikkert å det er at ordtaket "hastverk er lastverk" gjelder når det kommer til sying. Men som du sier så lærer man av sine feil og øvelse gjør mester. Ønsker deg en fin ferie uke. Og tusen takk for at jeg finner meg selv på bloggen din. Inger Johanne

Lillemor Elfgren sa...

underbar trasmatta! Älskar alla som vågar väva och kombinera färger utanför det självklara.

Siv sa...

Andres fargevalg er spennende å studere! Jeg synes mange ganger det er vanskelig å sette sammen farger og ofte så blir resultatet kjedelig for meg. Fillerya her er knallfin, men jeg hadde aldri greid å se at disse fargene ble fine sammen. :o) Riktig god helg!

Anonym sa...

Jeg synes moren din har satt sammen flotte farger. Det gule fresher opp tepper. Og filleryer kan man så lett bytte ut etter humør og årstider:) Så flott å få arkivert dem....
Akkurat nå vile jeg satt sammen farger i hvite og grå farger. Men alt kommer an på humøret. Jeg lager jo ingenting unasett, jeg bare kjøper dem;)
Flotte norgesglass:))
Goood tur.
Klem

Ulla-Bella sa...

Så flott fillerye moren din har laget:) Koselig med alle norgesglassene.

2ne sa...

Flott fillerye i herlige farger :-)
Nyt ferien - den er vel fortjent.
Stooor klem

Jorunns hage og hobby sa...

Så dyktig din mor er!
Eplet faller ikke så langt fra stammen.Ser at du har arvet din mors nøyaktihet og flid.
Jeg har ofte blitt inspirert av andres fargevalg her inne.
Håper også jeg har inspirert andre med mine.
Jeg har klart å samle noen norgesglass fra en bruktbutikk i nærheten.
Ser at du skal på ferie .
God tur !
klem fra Jorunn

hjertemynthe sa...

Jippi!! Da fikk jeg endelig til å kommentere med min egen ID igjen.. :) Tro meg, jeg har prøvd MANGE ganger å kommentere her hos deg. Så spennende at du har laget de pulsvarmerene i ett annet mønster, ble du ferdig? (Har jo lyst til å se :)))))
Jeg synes også det er kjempespennende med farger, og hadde aldrig kommet frem til de fargene din mor har satt sammen, men du så stilig det ble!
Ha en strålende dag!

Gro A. sa...

Så flotte fileryer din mor lager. Jeg syns det gule i denne vare helt riktig. Om jeg hadde klart å se det selv det tror jeg nok ikke,. Det er noe av det som gjør håndarbeid så morro , det er utallige fargekombinasjoner som kan gjøres.