torsdag 21. april 2011

Mamma sine filleryerEt sted må jeg ha fargehungeren min fra. Jeg må ha mye fra min mor. Foruten å strikke og hekle og male bilder vever mamma filleryer. De selges for en slikk eller ingenting arbeidstiden tatt i betraktning, og jeg tør sverge på at kvaliteten er den beste. I og med at jeg er datteren av min mor, slik de aller fleste døtre er, så drypper det rikelig på meg. Jeg kan velge og vrake blant de nye mattene. Og mange salg har gått i vasken fordi jeg har kommet først!  


Det er ikke slik at man klipper filler og setter i vei. Nei, i forkant foreligger grundige oppmålinger og beregninger i forhold til hvor mye man har til disposisjon av de forskjellige fargene. En tur på butikken kan ikke skaffe deg mer av det du måtte trenge. 


De fleste av krukkene er kjøpt på en gjenbruksbutikk i området. Matta på bildet er nyvasket og klar for opplag. Jeg bruker den på stua på vinteren for å lune litt. Noe designhjem har jeg ikke. Ingrid, datter sier: "Vi har det ikke stilig, vi har det mer koselig, vi."

Nå setter vi snuten mot mine hjemtrakter. Kamera er med slik at jeg kan ta bilder av flere matter. En riktig god påske ønskes til alle lesere.


Her kan du se filleryer i blått.


Siri

9 kommentarer:

Lindas hobbyhjørne sa...

Så heldig du er som kan velge å vrake i så fine filleryer :) For noen lekre farger, er glad i farger jeg også :)
Er det ikke viktigere å ha det koslig da !!!
Ha en forsatt fin påske :)

AnneH sa...

En riktig god påske til deg også. Det er nok flere av oss som har "koselige hjem". Min mamma har vevd en del, og er nok litt fortvilet over at jeg ikke vil overta veven, Jeg synes vevde ting er vakre, men har ikke noe lyst til å starte med den hobbyen. Din mammas ryer er bare kjempeflotte!

Anonym sa...

Jeg synes filleryer er flott. Tviler ikke på at din mammas er av beste kvaltitet:)
Det er bedre med kos enn design:)
Ha en kjempe fin påske....
Klem

2ne sa...

Ønsker deg og dine en riktig god påske - kanskje vi sees når dere er på vei hjem.......
God tur og kjør pent :-)

Grete sa...

Så koselige ryer! Jeg har fortsatt noen av min for lengst avdøde mors ryer. De er ikke så fargerike som dine, men er fine minner. Og heller et koselig hjem = et personlig hjem, enn et som ser ut som bilder i et interiørmagasin.
Fortsatt god påske!

Lillepersille sa...

Så flink moren din er! Skjønner hvor du har arvet ditt talent fra :-)
Måtte le litt for meg selv over det du skrev at datteren din har sagt om hjemmet deres...det er akkurat slik jeg føler det også. Vi har det heller ikke stilig, men vi har det koselig....og det holder for meg :-)

Ønsker deg en fortsatt riktig god påske! Kose deg masse!

Klemmer!

Lisa sa...

Kjempeflott fillerye du har fått!
Det er en flink mamma du har og hun nok veldig stolt av at du har arvet mye av henne der!
Jeg synes det er veldig koselig med sånne ryer, de gjør enda mer hjemmekoselig.
Fine blomsterbilder også.

Fortsatt god påske!
Klem

Lillemor Elfgren sa...

Vilken underbar trasmatta! Färger man blir lycklig av!

Åse Bergerud sa...

Hei!
Jeg har ryddet huset etter en gammel dame, og der fant jeg utrolig mye gamle klær i forskjellige kvaliteter, som jeg tenkte å gi til noen kreative sjeler. Er dette intresant kan jeg kontaktes på E-mail: aase-bergerud@hotmail.com
Vennlig hilsen Åse.