fredag 6. mai 2011

Tutorial, syveiledning: Hus som nåleputerJeg fikk litt stoffer av Elisabeth. Det var bl.a. to bluseermer og en skjortearm. Det satte i gang en idèmyldring i mitt hode om hva jeg kunne få ut av det. Blusestoffet var så tynt, så tynt. Jo tynnere stoff desto bedre egnet for nåleputer. Så her kommer første del av hva man kan få ut av kasserte skjorter.

Jeg liker små hus! Derfor denne ideèn om å sy hus som nåleputer. Og selv om det er så enkelt at selv far eller mor eller oldemor, naboen eller hvem som helst andre kan klare det, så kan det være greit å se hvordan man kan gå frem.  


Slik ser det ferdige huset ut på nært hold. 


Jeg laget meg en pappmal på 9 x 16 cm. til selve huset. Taket måler 9 x 6,5 cm. Klipp disse delene x 2. Sy sammen "hus" og tak.


Deretter klippet jeg vatt og fòr. Dette er ikke helt nødvendig, men jeg synes det er bedre å applikere på flere lag stoff. Applikerer du for hånd er det absolutt ikke nødvendig med flere stofflag! 


Skjær, eller klipp, til taket. Her er det smak og behag som gjelder; jeg synes ikke det er nødvendig at det er helt rett, snarere tvert imot vil jeg har det skjevt, MEN HUSK: Dersom du vil ha det skjevt så husk å legg stoffene rette mot rette eller vrang mot vrang. Ellers stemmer det ikke når du skal sy det sammen. 


Deretter sys pyntesøm som takstein. Her kan du virkelig boltre deg i de sømmene du har lyst til selv! 


Applikasjon: Stoffbitene har vlisofix på baksiden. Jeg klipper dør og vinduer på frihånd. 


Tips: Applikèr ovenfra og ned. D.v.s. start med det øverste vinduet og gå nedover. I motsatt fall kan det hende arbeidet "bobler" seg på midten. 


Hempa sys fast før delene sys sammen. Det blir sterkere og holder seg i ro ved sammensyingen. Sy på knapper og event. andre "pynteting" før du syr sammen.

***


Det er klart for å legge delene sammen rette mot rette og sy det hele sammen. Spar igjen en liten åpning (4 -5 cm.) i ene siden for å vrenge gjennom. Jeg syr med ganske lite sømrom her, ca. 4 mm. 


Før huset vrenges så klipper jeg av små trekanter i hjørnene slik at det blir lettere å få vrengt dem skikkelig. 


Noen sting til å sy sammen åpningen, og VIPS: Du har et nytt nålehus! 

Blusestoffene har blitt selve husene, mens taket er sydd av skjorteermet.


Vil du se flere hus kan du se her.

17 kommentarer:

Sissel`s syglede sa...

Tusen takk for god forklaring. Reproduksjon er jo bare hærlig og her har du virkelig vært kreativ. Disse skal du ikke se bort ifra at jeg prøver meg på. HÆRLIG:
Ha en strålende helg.

Ulla-Bella sa...

Så koselige nåleholdere:)

Margit sa...

Morsom gjenbruk ! Skal huske disse om det dukker opp et bluse erme man er så glad i at man ikkje kan kaste det heilt ... :) Takk for fine ord hos meg ;)

hjertemynthe sa...

Kjempenusselige! De er jo så tøffe at de kan henge til pynt uten nåler også =) Gleder meg til å se de pulsvarmerene du skal i gang med i natt (har ihvertfall veldig lyst til å se, så blir kjempeglad om du legger de ut når du er ferdig :D

klingeling sa...

Hy, Siri wieder so schöne Dinge aus alten Stoffen das finde ich gut.
Da kommen gleich Erinnerungen und Freude , aus alt mach neu.
Toll
LG Karola

HelleJescika sa...

hvor er de fine. Så perfekt lavet.

Bente sa...

Dei var jammen søte.
Flott framgangs måte, og god forklaring.Tusen takk.

Ha ei flott helg:-)

Lisa sa...

Kjempesøte hus! Sjarmerende med skjevheter.. Så koselig at du bare brukte de stoffene du fikk av meg.
Du er såå flink til å lage syveiledninger, til min og mange andres glede! :)
Ha en koselig helg!
Klem

2ne sa...

Disse var kjempekule - takker for idèen :-) Tror jeg skal lage slike til et prosjekt for neste år. Planer langt fram veit du......
Ønsker den en strålende helg.
Klem

Sylke sa...

Så søte nåleputer du har laget!

Sylke sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

å Siri Siri Siri... Du er så flink. Nydelig stoff og vakkert satt sammen. Natt..hehe...Du er vel sliten i dag da? Ha en fin kveld videre.
KLem:)

Anonym sa...

Kjempemorsom idé. Jammen glad at mine skjortearmer er langt unna din symaskin!! Hehe Fortsatt god søndagskveld fra Heidi

Linda sa...

Søte små nålehus,det var en flott idee:)Åååå,for noen flotte filleryer din mor vever.
Ha en fin ny uke:))

Lillepersille sa...

De var kjempesøte! Du er så kreativ. Skjønner mer og mer at jeg ikke stod først i køen når disse evnene ble utdelt i allefall, he, he! ;-)

Bente-I like to QuiltBlog sa...

hej Siri,
want to thank you for this tutorial, the needlecushions are so cute!
Bente
I like to QuiltBlog

Randi Tangen sa...

Så fine dem er og enkelt å pynte når det gjøres på denne.