tirsdag 15. mars 2011

Orden i sysakene
Det kan være vanskelig å holde styr på sysakene. Både mens man holder på og fra gang til gang. Det å ha fast plass til ting og tang er tid spart. Og den tiden kan brukes til noe mye bedre enn å lete, som for eksempel å sy.  


Jeg hadde altså behov for et sted å samle noen av de viktige sysakene, og sydde derfor dette, tja, hva skal man kalle det? Kanskje "oppheng" med lommer til saks, en liten linjal og noe annet som er greit å finne i full fart. 


Skarpe farger, javel, men det er så moro å boltre seg med all verdens stoffer og farger!


Applikasjonsmotivet er, jeg kan vel nesten si som vanlig, fra en av Lise Bergenes bøker. Denne gang fra "Kreative ideèr (Cappelen 2000). I boka er motivet brukt i et veggbilde, mens jeg brukte det på dette lille "opphenget" som er selvkomponert.    Du finner ikke noen bedre til å passe
på sysaksa enn en heks!


Mål: Bredde: 15,5 cm
        Høyde:  38,5 cm


Slik gjorde jeg det: Jeg quiltet bit på 15,5 x 38,5 cm. hvor jeg applikerte på heksa (men ikke før jeg hadde klippet til og tilpasset lomma.) 
Lomma: Jeg brettet et tøystykke på 26 x 15,5 cm dobbelt og la på plass som lomme. Lomma ble delt inn i 3 "avdelinger" med dobbelt søm. 


To hemper på 2 x 5 cm. ble sydd inn i lukkekanten som ble sydd på til slutt. Dersom du lurer på hvordan jeg syr på lukkekanten så viser jeg til innlegget "søm av lukkekant og skarpe hjørner." Hempene ble festet til forstykket med hver sin knapp til slutt. 

Skulle du også få lyst til å prøve deg så ønsker jeg deg lykke til!
5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var jammen en smart heks!!

weidemama sa...

Og så aldri så praktisk heks som tar vare på dine sy kit, har det alt i sikte!

Ønsker deg mange gode ideer!


Wilma

2ne sa...

Dette opphenget var fargerikt, praktisk og fint. Gøy når man kan komponere egne prosjekter og kombinere med feks. denne flotte heksa :-)
Gleder meg til helga. Reiser innover torsdags morgen - så sees vi på fredag :-)

AnneH sa...

Ja, det var ei flott heks. Jeg likte fargene, man blir i godt humør med litt "sterke" farger.

Lisa sa...

For en flott og fargerik sak!
Praktisk att på til, ja veldig greit å finne igjen ting. Tenk å sløse bort dyrebar sytid med å lete ...
Ha en god dag!
Klem fra meg