lørdag 7. november 2015

Søkeord: Luksusproblem og strikkekafè


I tråd med at vi reklamerer for julemarkedet har jeg fått et lite luksusproblem, nemlig folk som vil kjøpe sokker og votter før markedet! Det skulle være vel og bra, men jeg må jo ha igjen noe å selge også. Derfor må jeg si stopp nå så får de enten komme på markedet eller komme etterpå og se om det er noe igjen.Strikkepinnene går jevnt, men det begrenser seg noe hva jeg rekker nå. 


På julemarkedet den 21 og 22 november lager vi strikkekafe i en liten sofakrok. Der  
er det muligheter for å sitte å bla i bl.a. mine dyrebare skatter - to permer med gamle strikkemønstre! 

Det er en strikkevandring gjennom 50, 60, 70 og 80tallet. Der finnes bl.a. mønsteret til den aller første genseren jeg strikket - en munkegenser strikket i vamsegarn. Det er mønstere fra den tiden modellene brukte pipe, og mønsteret kunne kjøpes for 35 øre (!). Noen av mønstrene er så grusomme at jeg har tatt vare på dem bare av den grunn!   

Strikke- og hekleoppskrifter fra nyere tid ligger også fremme til gjennomsyn. 
Også kan man selvfølgelig sitte å strikke eller hekle på sitt eget arbeid sammen med andre strikkeglade.  De gamle strikkemønstrene er min store inspirasjonskilde. Med litt omarbeiding ble en av bordene her blitt brukt i strikkesokker som ingen har maken til:  Og jeg tillater meg å minne enda en gang om at når søndagen kommer kan du få kjøpt kaffe med kopp, det vil si at du får med deg koppen hjem om du vil. 

Etter flere oppfordringer har vi fått laget oss en offentlig facebookside (den private siden nådde jo ikke så vidt ut). Hvis du vil kan du følge oss på Julemarked i Rælingen. Der legges det ut bilder fra de andre utstillerne også. 

Altså: Velkommen til Julemarked i Rælingen! 

Hilsen Siri 
   

3 kommentarer:

Birgitte sa...

Så kjekt at de fine sokkene dine er blitt så populære! Jeg skjønner at du sier stopp, for det er trasig å føle at man ikke har nok når man har meldt seg på messe. Og det tar jo tid å lage dette fine håndarbeidet :) Kos deg videre med strikkingen :)

Elisabeth Solum sa...

Superflotte sokker! :) Skjønner godt at disse er populære! Gamle strikkemønstre må jo være noe å se på for strikkeglade. Nydelig kaffekopp, med skål og asjett.
Takk for en kjempekoselig sykveld! Jeg holder på å sy en del kleenexetuier uten blonde nå.
Ha en ny fin uke!
Klem fra Lisa

Trines hobby sa...

Nydelige sokker! ...kaffe med kopp...artig! det har jeg aldri hørt om før:)