lørdag 22. mars 2014

Redningsaksjon for votter med fuglemotiv

 
 
Grunnen til at jeg går så langt at jeg kaller dette en "redningsaksjon for votter med fuglemotiv" er at jeg har fått en strikkebok fra 1982. Siden jeg tenker at det neppe er mange eksemplarer av denne igjen rundt i Norges land tenker jeg at jeg redder dette mønsteret fra den altfor store glemmeboken. Jeg måtte gjøre om litt fra det opprinnelige mønsteret ellers hadde vottene blitt alt for lange. 
 
 
Er det noen som drar kjensel på boka "Strikking"? Det er en liten godbit for oss som er interessert i slikt!
 
 
Det er flere fine mønstre i denne boken, bl.a. dette vottemønsteret.

 
 


 
Når vi først er inne på fugler: En dag hadde en liten gulmeisunge på mirakuløst vis klart å komme seg inn i fuglehuset. Det er ikke et vanlig fuglehus som man skal inn i, og det gjelder uansett om man er en fugl eller et annet dyr. Man skal sitte på en pinne utenfor og forsyne seg av brødsmuler som man kan få tak i gjennom spalten nederst på huset. Denne karen hadde altså krøpet inn, og var prisgitt en redningsaksjon fra et vesen med egenskaper som egner seg for å få fugler ut av et tilnærmet lukket system. Denne gangen ble det meg. Sånn sett har jeg stått for flere redningsaksjoner for fugler den siste tiden.


Jeg driver og hekler små brikker om dagen. Jeg trenger nesten femti stykker til et helt spesielt arrangement.... Det er bare å henge i. Innen august må alle være ferdige!

 
Påskeliljer og dager som blir litt lysere for hver dag bærer bud om at våren er i anmarsj. Men aller først skal vi feire påske. Jeg liker denne årstiden bedre og bedre.
 
Jeg har lagt ut mange "votteinnlegg" på bloggen tidligere. Hvis du vil ta en titt kan du se dem her.
 
Riktig god helg til alle sammen.
 
Hilsen Siri 

 
 
 


6 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Har sett slike votter i sort og hvitt tidligere, men jammen var de spreke med litt mer farge også. Jeg er svært opptatt av fugler i alle sammenhenger, så dette er et mønster midt i blinken for meg.

Lykke til med heklingen!

Barwitzki sa...

Jeg liker fuglervotter dine.
Og så spennende med heklearbeid.
Hilsen til deg. Ha en fin uke.

Hanne Rimmen sa...

Den bog er også min absolutte yndlingsbog. I den kan jeg finde inspiration til evig tid ;o)
Meget smukke vanter du har strikket.
kh. Hanne

2ne sa...

Flotte votter du har strikket - og bra du tar vare på de gamle mønstrene :-)
Lykke til med heklingen - bra du har litt tid på deg da når du skal ha så mange - kreative planer skjønner jeg :-)

Edny sine puslerier sa...

Nydelige votter! Jeg har maange gamle håndarbeidsbøker, og liker veldig godt å kikke i dem av og til, og blir inspirert av det. Kan tenke meg at heklingen er til noe du ser frem til med glede;) Lykke til!

Ann Jorunn sa...

Du er heldig som har fått tak i denne "gamle" strikkeboka. Jeg syns det er så artig med gamle mønster som er gått i glemmeboka. Har nylig vært hos mamma og gått gjennom en hel stabel med gamle mønster. Utrolig mange fine mønstre som jeg gjerne skulle strikket.
Fuglevottene du har strikke var kjempefine. Det går mye i strikking hos meg også - og nesten ingen sying:)

God helg :-)