søndag 23. februar 2014

Mappe til kortstokkene og blogganbefaling


 


For en god stund siden sydde jeg dette "spilletuiet." Bildene av det har egentlig bare ligget og godgjort seg på harddisken. 

 

Her er det plass til flere kortstokker, et yatzyspill, eller noe annet man trenger å holde styr på. Fint å ha det samlet på ett sted!

At sauer er all-righte dyr vet de fleste fra før, men etter min mening er kua minst like all-right. Og her har altså kua fått pryde fremsiden på etuiet.

***
Det begynner å bli mange år siden det var kyr på hjemgården min. De voldte både sorger og gleder. Sorger fordi det var så mye arbeid med dem, dag ut og dag inn. Ferietur med campingvogn og hotellopphold og sånne ting kunne vi se langt etter. Det med campingvogna var min store drøm. At hele familien kunne dra på campingtur! Og om jeg lot drømmen virkelig ta av kunne jeg drømme meg helt til Danmark.

Vel, det var litt om sorgene, men gledene var også tilstede.

Spesielt et minne har jeg: Jeg er seks år og er med bestemor og kusine Aud, som var rundt 15 år, på setra. I likhet med alle andre på den tiden håndmelket vi alle kyrne. Vi var ferdig med fjøsstellet for kvelden, men jeg hadde ikke lyst til å gi meg. Bestemor var ikke skvetten av seg, så hun fant frem mjølkekrakken og plasserte meg med den snilleste kua av dem alle. En eldre, klok ku ved navn Byga. Der fikk jeg lov til å fortsette å sitte og håndmelke alene mens bestemor og Aud gikk inn og ordnet kveldsmaten. Jeg måtte være bittelita i forhold til det store dyret, men Byga sto rolig og tygde drøv - eller "ørta" som det heter på min dialekt. Vi hadde det riktig bra, begge to. Og i min erindring kom jeg inn med et lite spann som var halvfullt med melk.    Og siden jeg begynte å lengte etter setra og sommer og sol legger jeg vet et par bilder derfra som ble tatt sist sommer. Her er min far og min kusine Aud i en gemyttslig passiar på trappa. 

***

Noen av dere som har fulgt meg og bloggen min en stund vet at jeg har en spesiell forkjærlighet for nye bloggere. Det hender jeg kommer over nye bloggnavn på statistikken, og da må jeg sporenstreks gå inn på disse bloggene for å se hvem som skjuler seg bak det nye navnet. 
 
I løpet av de siste dagene har det dukket opp to blogger som jeg vil vie litt ekstra oppmerksomhet her. 
 
Den første er fra Tyskland og den finner du her. 
Den neste er en norsk, den er rykende fersk og skjuler en dame som er flink til å sy, nemlig Livihus. 
 
Min anbefaling er: Ta deg en tur innom disse!
 
Jeg ønsker dere alle en fortsatt fin helg.
 
Hilsen Siri9 kommentarer:

✿⊱Lilasesazuis✿⊱by Lígia✿⊱ sa...

Olá, Siri,

Amei seu blog.

Você faz belos trabalhos.

Parabéns!

beijinhos,

Lígia e =^.^=

Liv Aagots Quilteblogg sa...

Så koselig innlegg du har skrevet, Siri! Du har fine barndomsminner fra setra, og de er gode å ha! Så praktisk og fint etui du har sydd, artig ku på forsiden!

Randi Tangen sa...

Så koselige bilder fra setra:) morsom strikketøypose:)

Livihus sa...

Hei, Siri!

Så koselig og stemningsfullt innlegg!Og spillmappa er jo helt super :) Drar kjensel på det rosa Tilda-stoffet, jeg har noen cm av akkurat det samme. Og ikke minst - TUSEN TAKK for at du anbefaler bloggen min - har allerede fått en hyggelig kommentar fra ei dame som fulgte tipset ditt. Ønsker deg en fin søndag :)Liv Iren

Lappedamen sa...

Det så riktig så idyllisk ut på setra. Takk for ideen til kortstokketui. Vi har alltid kortstokk og yatzy med på ferie.

Birgitte sa...

Kjekt å lese om dine minner fra setra. Stilig med ku på etuiet:)

Timi sa...

This sheep is soooo lovely!!! :o)

Mona sa...

Stilig etui til kortstokker etc. Lengter til våren kommer.......takk for hyggelig kommentar hos meg. Ha en fin kveld.

Lisa sa...

Nææ .. SÅ søt kortstokkmappe! Koselige familiebilde og koppebilde! :)