onsdag 11. september 2013

Heklet duk


Alt jeg viser frem her på bloggen er ikke nytt. Jeg har laget mye opp gjennom tiden som jeg har lyst til å arkivere her på bloggen. På en måte er denne duken litt ny for meg også, for jeg måtte virkelig tenke lenge og vel før jeg husket at jeg har laget den. Pakket lengst bak i skapet som den var. 


 Og siden jeg nettopp har gjenoppdaget de gamle, hvite hekledukene ble jeg faktisk ganske glad over å finne den. Jeg liker den romantiske stilen, og er nå på full fart inn i en hekleperiode med hvite duker og brikker som tema.

Det er egentlig ganske utrolig hva man kan få til med et garnnøste, og en liten, tynn pinne med krok i andre enden.


Jeg ble nesten litt imponert. 9 x 9 ruter skulle bli 81 slike ruter til sammen. 
Det er da vitterlig litt!Kanskje har vi det som skal til for å pynte opp litt inne rett utenfor stuedøra? Erteblomstene med sin søte, gode lukt gir meg assosiasjoner til barndomssomre hos besteforeldre på Biristrand. 

Når jeg husker det tar jeg inn en liten bukett.
Og de blomstrer og blomstrer så det gjør ingenting om man plukker.
- De blomstrer bare mer og mer av det. 


Håper at du koser deg med et håndarbeide om dagen. I likhet med flere andre kjenner jeg at lysten til å holde på med søm og den slags øker og øker nå som høsten er i anmarsj. Jammen er vi heldige som har det å se frem til når dagene blir kortere og det blir kaldere og kaldere rundt oss.
Og husk at du kan prøve å lage deg en god dag!

Hilsen fra Siri

12 kommentarer:

Edith sa...

Visst är det fantastiskt så mycket fint det går att göra med lite garn och en virkkrok. Lika roligt när du visar gamla som nya arbeten.
Jättefin romantisk duk.

STEINKJERRINGA sa...

Av og til bruker også jeg heklede duker som jeg enten har fått eller arvet, men akkurat nå er det broderte duker som gjelder her i heimen. Koselig duk du har laget!

Margit sa...

Nydelig hekleduk!

Eg har også hekla og strikka litt i sommer,men blogging har det vore svært dårlig med.. men no kjem høsten så då kjem en sikkert i sving igjen ;o)

InGa sa...

Flott gammel duk du har funnet frem. ;-) Det åpnet seg i luke i minnet, og jeg har en löper i dette mönsteret, ett eller annet sted. Min er nok bare 2x5 ruter, om jeg kan finne den igjen.
Ha en fin uke.
Hilsen Ingrid

Liv Aagots Quilteblogg sa...

Så koselig blogginnlegg! Delikate bilder, hyggelig tekst og nydelig duk! Kos deg med høst og håndarbeid!

Lisa sa...

Lekker duk! Så heldig du er, som har en sånn herlig duk, du kan lage litt ekstra romantisk stemning med! :)
Veldig koselig å pynte opp med erteblomster og andre blomster fra hagen. :)
Klem Lisa

Janne i Fagerlia sa...

Hekleduker liker jeg også. I tillegg til de jeg hekler selv, blir det også kjøpt en del slike på loppemarkeder og auksjoner. Sist helg kjøpte jeg en flott heklet salongbordduk for den nette sum av kr. 10,-. Nesten vondt å tenke på når man tar i betraktning alle de timers arbeid som ligger bak duken.

Ann Jorunn sa...

Nydelig hekla duk, og jammen er det mye arbeid som ligger bak alle de rutene.
Jeg har veldig mange hekla duker i alle fasonger; brikker, løpere, kjøkkensett, salongbordduk(og gardinkapper og sengtepper). Det meste av dette har jeg fått opp gjennom tiden fra min filletante/gu`mor.
Jeg syns det er veldig koselig å legge disse hekla dukene på bordet. De vekker mange gode minner, og så er det veldig fine.

Ann Jorunn sa...

Nydelig hekla duk, og jammen er det mye arbeid som ligger bak alle de rutene.
Jeg har veldig mange hekla duker i alle fasonger; brikker, løpere, kjøkkensett, salongbordduk(og gardinkapper og sengtepper). Det meste av dette har jeg fått opp gjennom tiden fra min filletante/gu`mor.
Jeg syns det er veldig koselig å legge disse hekla dukene på bordet. De vekker mange gode minner, og så er det veldig fine.

2ne sa...

Lekker hekleduk - og så koselig og finne frem slik igjen. Litt av en jobb du hadde med denne da du laget den tenker jeg.
Hvis jeg får til så skal jeg til Lillestrøm sysenter neste torsdag - skal du?......
Klem

Gudrun sa...

Härligt att de gamla dukarna är så modena igen. Har också virkat mycket stjärnor förr.Nu kommer lusten att sy alltmer-hösten har sina fördelar.
Kram Gudrun

Siddis back home sa...

så flott, takk, nå ble jeg inspirert til å hente fram hekledukene fra skuffene på loftet!!