onsdag 28. august 2013

Snickerskake - kaken du trenger hammer for å bake!




Ja, du leste riktig. Du vil trenge en hammer..

Jeg fortsetter å lage mitt eget oppskriftshefte med (vanvittig) gode kaker. Denne gangen er det en kombinasjon av salt og søtt som gjør susen. Resultatet skal, hvis alt går som det skal, bli en 




Snickerskake:


Og her er oppskriften:
5 eggehviter
3,5 dl sukker
30 stk. salte ritzkjeks
250 g peanøtter
1,5 ts. vaniljesukker
1,5 ts. bakepulver

Pisk eggehvitene og sukkeret hvitt. Det tar ca. 15-20 min.
Knus kjeks og peanøtter. Obs. Dette er ikke noe man vanligvis gjør når man baker kake: Putt kjeksen i en plastpose og knus i vei ved å kryste dem mellom hendene. Peanøttene må man gå hardere til verks med: Putt dem i en plastpose. Hent en hammer, legg posen med nøttene på ei fjøl og banke dem flate.
Bland alt sammen og hell røra i en langpannen.
Stekes i 20-30 min nederst i ovnen på 170 grader.



Videre skal det lages fyll til toppen og mellom lagene:
4-5 eggeplommer
4 ss melis (eggeplommer og melis piskes til eggedosis)
75 g kokesjokolade (ikke dronningens), smeltes i vannbad
1 kartong fløte (stivpiskes)
Alt blandes

Del kaken i to. Legg fyll på ene halvdelen og legg den andre halvdelen av kaken. Legg på fyll på toppen.
Kaken kan med fordel fylles dagen i forveien. Den er også fin og fryse, og kan godt stå i fryseren og godgjøre seg til den store dagen!





Har du også sølvtøyet liggende nederst i skuffen? Jeg mener å ha lest et sted at sølv bare blir finere og finere jo mer det blir brukt. Det er vel ingen som har glede av det som er gjemt lengst inne i skap og skuffer, så vi får slå et slag for sølvtøyet vi tross alt har. 

Det gjelder å huske å bruke det!


Til slutt vil jeg si velkommen til nye følgere! Og tusen takk for alle de positive og hyggelige kommentarene jeg får! Jeg vet godt at jeg burde være flinkere til å svare og sende kommentarer selv, men på den andre siden er det godt å ha et litt avslappet forhold til det hele; sende en kommentar i ny og ne, kikke inn på bloggene i ny og ne.

 Jeg tror det må bli slik med meg, jeg, ellers blir jeg helt stressa. 

Og selv om heller ikke dere skulle legge igjen så mange spor eller kommentarer etter dere, så vet jeg at dere er der, min bloggvenner fra fjern og nær!

Til alle sammen:

Lag dere en fin dag!  
Det er ikke sikkert den kommer av seg selv, nemlig!

Flere kakeoppskrifter finner du her.

8 kommentarer:

Edith sa...

Vilken mumsig kaka, och så fina kaffekoppar du har! Och så gillar jag dina kloka ord!
Kram

Grete sa...

Den kaka ser virkelig fristende ut!

Timi sa...

Your cake looks delicious!!!

InGa sa...

Nå fikk jeg vann i munnen....
Peanötter er godt, og dette så fristende ut. Ikke noen slankekur akkurat, men...
Jeg skriver av det hele så får vi se. Fristelsen kan bli for stor...
Ha en fin helg.

Signe sa...

Tusen takk for at du deler oppskriften :-)Jeg elsker å prøve nye kake oppskrifter, og denne har jeg stekt i kveld. Skal være med til bursdagsfeiring i morgen. Gleder meg til å overraske med ny kake.
Jeg byttet ut kjeksene med glutenfrie salte kjeks Barnebarnet mitt, Viktoria som vi skal feire i morgen har glutenallergi.
Så har jeg ett spørsmål. Hva gjør du med kokesjokoladen?? Rasper du den eller smelter før du har den i kremen??

Siri sa...

Hei Signe. Siden jeg ikke får svart deg på annen måte får jeg håpe at du stikker innom bloggen igjen.Først: Artig at du prøver kakeoppskriften, og håper den blir like godt mottatt som de kakene jeg har bakt! Sjokoladen skal smeltes i vannbad. Jeg må ile til innlegget og rette det opp for det har jeg glemt å skrive. Lykke til med bursdagsfeiring for Viktoria:-) Hilsen Siri

Signe sa...

Takk for svar -:). Jeg har bloggen din liggende som favoritt, så jeg er stadig innom og kikker.
Og kaken falt i smak. Så det var flere som ville ha oppskriften.
Jeg raspet sjokoladen, fungerte det også :-) Ha en fin kveld.

Lisa sa...

Nok en fristende kake! De oppskriftene dine må jeg prøve ut etter hvert! :) Flott service og sølvtøy! Blir vel ekstra kos når dette brukes til .. :D
Klem Lisa