lørdag 22. juni 2013

Rullekake og premiedryss


Kremkaker er noe av det beste jeg kan få. 
Jeg eeeelsker det!

 Denne kaka er så enkel å få til, og kan lages kort tid før servering om det skulle være. Det er en diabetiker rullekake. Den har altså mindre sukker enn vanlige kaker og det er det vel ingen av oss som har vondt av.

Her er oppskriften:

RULLEKAKE:

3 egg
1 dl. sukker
1/2 ts. flytende søtningsmiddel eller 1 ss "tørt" søtningsmiddel
1,5 dl. hvetemel
1/2 ts. bakepulver

Fyll: Ca 3,5 dl. fløte, bær, sjokolade eller annen pynt.

Visp eggedosis av egg og sukker.
"skjær inn" d.v.s. rør veldig forsiktig det tørre i eggedosisen.
Smør røren utover ei langpanne som er kledd med bakepapir.
Stekes på 225 g. i 6 - 8 min.

Legg så kaka over på et fuktig håndkle på rist. Lag krem av ca. 3,5 dl. fløte. Bland inn syltetøy i kremen som skal være inni kaka. Smør den utover kaka og rull den sammen. Legg over på fat og smør krem over toppen og sidene av kaka. "Min" kake ble denne gangen pyntet med litt revet sjokolade på toppen.

*** 

Aksjonen til inntekt for kreftforskning fikk ikke så stor respons. Derfor har jeg besluttet å premiere alle som har gitt bidrag i stedet for å fortsette aksjonen slik jeg hadde tenkt. Det betyr at det blir et lite gavedryss herfra denne gangen.

Tamtaratam, 
her kommer resultatet:

Elisabeth i Molde vant den mye omtalte sminkepungen med forfjamset katt. Jeg trenger adressen din Elisabeth.Rigmor fra Moltustranda har til og med vært på besøk hos meg. Som premie får du en av brikkene jeg holdt på å sy den gangen du var innom.Lappe-Grete satte det hele i gang. Hun syr mye så jeg tenkte at hun kanskje kan ha bedre bruk for hjemmestrikkede votter? Det er ikke helt sesongen for det akkurat nå, men pytt sann. Høsten kommer den selv om det er lenge til enda. Grete: Jeg trenger adressen din.


Lisa-Sol skal få et par selvvalgte pulsvarmere, men det er bare èn ting; jeg trenger en modell (og det tenkte jeg kunne være deg).... Siden vi ikke bor langt fra hverandre tenkte jeg at vi kunne møtes en dag med litt fotografering og gaveoverrekkelse....


Til orientering: Ved utgangen av mai har innkommet beløp kommet opp i 5.825,-. 
Hvor mye er det nå, tro?

Alle som har bidratt har fortjent å være med på et kaffeslabras med rullekake og kaffe. Det blir nok litt vanskelig så jeg nøyer meg med å si tusen takk for innsatsen! Og husk: Aksjonen går ut hele året. Det er enda tid til å finne på flere stunt!6 kommentarer:

InGa sa...

Å så fin kake og premier du har gitt bort. :-)
Jeg gir litt her i Skåne, så derfor har jeg ikke värt med på det dere har hatt. Flott aksjon.
Nå har jeg også värt i Raelingen i mai og i juni. Min sönn har nemlig flyttet dit. Livet er fullt av tilfeldigheter. Kanskje vi ses??
Ha en fin St. Hans, ( vi feiret midsommer i går.)
Hilsen Ingrid

Timi sa...

This cake looks yummy!! :o)

RigmorS sa...

Tusen takk og gleder meg over gavedrysse. Eg vil gjerne støtte haust aksjonen ned en gevinst. Og satser på stor oppslutning. GodSommar.

Lisa sa...

Ååå så koselig at jeg vant Siri! Jeg gleder meg! :) Og rullekaka så jo bare helt lekker ut!
Klem Lisa

Klarafina sa...

Nam, ser deilig ut!

Grete sa...

Ser at jeg skal få votter! Supert, de er så flotte og fargerike, og jeg strikker minimalt selv! Gleder meg nesten til høsten, jeg!