tirsdag 14. mai 2013

Noen nye kosedyr

Jeg er ikke ferdig med dongeridyrene. Det er så kjekt å bruke opp litt av de små stoffrestene. Og kroppene blir stort sett laget av dongeri eller cord alt etter som jeg har for hånden.


Ingen løse deler som kan puttes i munnen gjør dem trygge å leke med for små barn.

Fra hodet og ned til tærne måler de 26 cm, og bredden er 26 cm. fra fingerspiss til fingerspiss. De er kanskje mindre enn de ser ut på bildet? 

I vei til nettbutikken bærer det. Nettbutikken er forøvrig et forsømt område. Det tar tid å laste bilder og det er den viktigste grunnen til at jeg ikke legger inn nye varer så ofte. Dersom noen ønsker å kjøpe noe som ikke ligger til salgs i nettbutikken er det bare å sende en mail. Det kan godt hende jeg har den/de for salg. Jeg klarte å få røtter på to av avleggerne jeg fikk på hagelagsmøtet jeg var på tidligere i vår. Men den jeg ønsket meg aller mest, nemlig Mårbacka fikk jeg ikke til. Sånn er livet, man kan ikke få til alt. På en blogg som heter "Pelargonier for kropp og sjel" fant jeg ut hvilke pelargonier jeg har vært så heldig og få. Den bakerste av plantene bærer det klingende navnet Pelargonium "Appleblossom Rosebud" og den hadde påfølgende undertekst:

Hortorum, zonale. Rosenknopp. Foredler: Ukjent. Gammel hybrid fra ca 1870.
En av de vakreste av de vakre. Det er gjerne denne som vekker ha-begjæret for første gang. Kan ikke si noe på det;) Nydelig rosenknopp blomster i lyserosa, lysegrønt og hvitt.

Det skal jammen bli spennende å se blomstene som nå er i ferd med å springe ut!

Den neste har et flott bladverk. Jeg fant den igjen på samme blogg, og fant ut av den heter Pelargonium "Tricolor", og slik var beskrivelsen:

Exotica. Hortorum. Tricolor.
Nydelig trefarget bladverk. Doble blomster i laks/orange som passer perfekt til bladverket. Sunn, kompakt plante som ikke trenger beskjæring

Jeg skjønner godt at enkelte begynner å samle på pelargonium....Dette er selvsådde plommetomatplanter. Jeg sådde noen frø fra noen søte, saftige gode tomater jeg kjøpte på nærbutikken. Det blir spennende å se om jeg får dem til! Men hvorfor i all verden tok jeg ikke vare på navnet, tro? 


Riktig god tirsdagskveld, alle sammen!

Hilsen Siri

10 kommentarer:

Terese sa...

De var kjempe kule:) De barna som får dem er heldige.
Lykke til med tomatplantene. Så spenende.

Quiltefeen sa...

Så herlige!! Alle sammen.. ;)
Så flink du er som sår og dyrker. Jeg må prøve på det i år jeg også.. Kanskje noe overlever..hehe..
Jeg har hatt så mye isbrann i hagen at alt er dødt, bare to stauder som har overlevd, og plenen er fortsatt gul og fæl. Huff, ikke akkurat et vakkert syn. Men jeg ser hint av grønt her og der, så har et håp om at det blir grønt til slutt.. :)
PS: Du vant 1.premien i give awayen min.. :)
Klem, Kristin

Lilla dør sa...

Dei var kuuuule. Fine farger du har brukt.

AlottesVerden sa...

For noen herlige kosedyr :)

Ha en fin uke videre
Ann-Charlotte

Ann Jorunn sa...

Superfine kosedyr du har sydd. Du er så flink til å finne på nye ting å sy.
Jeg blir bare målløs....

Siv sa...

Herlige figurer! :o)

Lisa sa...

Utrolig søte kosedyr! Sånne har jeg også lyst til å lage! :)
Gratulere så mye med premien du vant hos Quiltefeen! :)
Fine planter!
Ha en god kveld!
Klem Lisa

Timotei sa...

Så herlige dongeridyr du har sydd!

Lillemor Elfgren sa...

Söta små krabater!

Ajka sa...

De er vakre. Du har en fin blogg inspirerende og dyktige hender. Jeg likte koukla:-)
Ajka