lørdag 4. mai 2013

Den ultimate kaken for oss som liker kokos, svisker og krem..





Her skal du få oppskriften på min absolutte favoritt i kakeverdenen: 

SVISKEKAKE:

4 eggehviter
2 dl. sukker
3 dl kokos
2 ss hvetemel
1 ts. bakepulver.

Pisk eggehvitene og sukkeret stivt. 
Rør i resten av ingrediensene.
Stek kaka på 170g. i 30 - 40 min.

Eggekremen lages slik:
4 eggeplommer
1 dl. sukker
1 dl. fløte
varmes på svak varme og kokes opp en kort stund. Deretter må den avkjøles før du smører den utover kakebunnen.

1 pk. svisker kokes i sukkerlake (vann som dekker sviskene med ca. en ss sukker i). Deretter tas sviskene i en foodprosessor. Jeg pleier å ta med litt av sukkerlaken, men ikke for mye (akkurat her er jeg litt Hellstrøm, jeg tar litt på slump og ser det hele an, kanskje noen spiseskjeer). 

Visp krem av 2 - 3 dl. fløte og ha på toppen. Pynt kaken med mokkabønner eller noe annet du liker.

Kaken "stables" i følgende rekkefølge:
* bunn
* sviskefyll
* eggekrem
* krem
 
Print så ut oppskriften i fem eksemplarer. Det vil garantert bli spørsmål etter den:-)
 



Hvis du ikke er så vant til å bake kan jeg meddele følgende tips: 
For å få eggehviten og sukkeret stivt er det noen absoultte ting man må huske på:
Bolle og visper må være HELT rene. Ikke noe såperester eller annet grums.
Det må ikke komme en eneste dråpe av eggeplommen oppi hviten, og absolutt ikke antydning til eggeskall. Alt dette vil gjøre at eggehviten ikke blir stiv, og da blir det heller ingen kake. 
Jeg snakker av erfaring...

Ikke la deg skremme. Med disse forholdsreglene og en vanlig mixmaster blir eggehviten så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at noe renner ut.



NAM; NAM; NAM; NAM!
 
***
 
Og så en vakker dag fikk jeg
 
en pakke i posten! 

 


Det var rene julekvelden å åpne opp den rause gaven fra Linda fra Kristiansand med bloggen

 Lindas Quilt og Hage.

Har du sett noe så fint?

 Hyggelige ord, nydelige stoffer med lapper og bånd og et lite knytte med knapper som av en eller annen grunn ikke ble med på bildet. 

Tusen takk, Linda!

Riktig god helg til alle dere der ute!

Hilsen Siri
 

8 kommentarer:

Ruth sa...

Den kaken er en av mine favoritter også, skal lage den til helgen, da får jeg besøk. Men jeg legger på eggekremmen først, så sviskene som jeg bare koker møre, og ikke moser. Men smaken blir jo den samme. Ha en fin helg videre. Ruth.

Marit Helene Gåsland sa...

Nam nam ja den så veldig god ut.
God helg.

2ne sa...

Kaka ser deilig ut så kos dere masse. Ønsker dere en riktig god helg.

Dollandesign sa...

Jag ser att Du också har haft turen att få ett innehållsrikt brev på posten från Linda som har bloggen Lindas Quilt og Hage. Det var en jättefin gåva som Du fick av henne, tycker jag.
Jag hade också tur nu när hon hade sitt blogglotteri. I mitten på förra veckan visade jag min present i min blogg. Fina grejor!

Dollandesign

Edith sa...

Så gott det ser ut, slå upp en kopp kaffe till mig också så kommer jag, får väl en bit av kakan.
Edith

Janne i Fagerlia sa...

Dette er en kake som bakes her i huset også. Vi kaller den islandsk kake. Kjempegod!

Super pakke du har mottatt :)

Laila sa...

Denne kaka er kjempegod, men her i huset er det berre eg som likar kokos, så då blir det ikkje så ofte denne står på bordet :)

Ann Jorunn sa...

Denne kaka er min søster ekspert på å lage. Jeg har aldri laget den, men derimot syns jeg den er nydelig å spise :))
Superfin gave du har fått Lindas Quilt og hage.
Ha ei fortsatt fin uke :-)