torsdag 6. desember 2012

rosavotterSom regel så lager jeg oppskrift til vottene jeg lager selv. Da blir de som oftest fargesprakende. Noen ganger er det befriende å tillate meg å ta et ferdig mønster og strikke i vei. Sånn som disse rosavottene i herrestørrelse. Jeg fant dem i et strikkehefte.  
 
 
 Og mottageren har allerede brukt dem til snøballkrig. 
 
Sist jeg var hjemme hadde min mor reddet en haug med gamle strikkeoppskrifter fra den sikre død. En eldre dame hadde hatt storopprydning og var klar for å kvitte seg med mønster som var samlet gjennom et langt liv. 
 
En liten gullgruve for sånne som meg.
 
 
Et av mønstrene var dette Mariusmønsteret. I sin tid hadde det kostet 30 øre! Mon tro om det er den første utgaven jeg sitter med?
 
Apropos Mariusgenser, visste du forresten at 
 Sandnes Uldvarefabrik, som fortsatt eier håndstrikkeoppskriften, hevder at det er solgt over 5 millioner eksemplarer av håndstrikkoppskriften til Mariusgenseren i Norge, i en rekke fargekombinasjoner.
 
Det skulle bli en Mariusgenser til hver eneste innbygger i Norge, + at noen svensker og dansker eller andre utlendinger også kunne fått èn. 
 
Har du en Mariusgenser?
 
Ellers vil jeg takke for alle de hyggelige kommentarer mange av dere skriver. Jeg skulle svart alle sammen, men tid og krefter strekker ikke til. Spesielt når pc`n krangler og brukes flere minutter på å komme inn i andres kommentarfelt. Jeg setter uansett veldig stor pris på alle tilbakemeldnigene. Jeg er nok flinkere til å kikke inn på bloggene deres enn å kommentere om dagen. 
 
Ha en riktig fin dag.
 
HilsenSiri 
 

10 kommentarer:

Lisbeth sa...

Fantastisk fine votter! Jeg falt pladask for mønsteret!

Da jeg var liten ønsket jeg meg så veldig en Mariusgenser. Bestevenninnene mine hadde hver sin, men jeg fikk aldri noen Mariusgenser. Da jeg startet for alvor min strikkekarriere så var Marius helt "ut". Da var det posete Mohairgensere i sterke pastellaktige farger som ble strikket. Nå som Mariusmønsteret er moderne igjen, har jeg strikket min andel av Mariusting. Deriblant to gensere, bare til meg.

bevaremegvel sa...

Så fine votter, jeg har et lignende par selv, og det er favorittvottene :)
Heldig du som kom over alle disse oppskriftene, virkelig noen klenodier! Tenk på alt som blir kastet, nei uff, orker ikke tenke på det! :)
Fin torsdagskveld til deg.
Klem

Kort og Søm sa...

Det var fine votter :O)
Kjedelig når datamaskinen ikke fungerer som den skal.

Ja, jeg har hatt mange marius gensere oppi gjennom, luer og pannebånd også.
Barna mine har også marius gensere. Det er et fint mønster syns jeg!

Ha en fin førjulstid,
hilsen fra Fredrikke

Birgitte sa...

De vottene var nydelige!! Kjempefint mønster på de! Så heldig du er som får plukke i en gammel skatt med oppskrifter, kan tenke meg at det er mye fint å finne. Jeg har strikket en mariusgenser til meg selv:) Digger det mønsteret!

Klarafina sa...

Flotte votter! Heldige du som har fått gamle mønstre....så morsomt å ha :)

Hanne sa...

Vakre votter varmer valne vinterfingre :-))

Jada - her finnes Mariusgensere i hus - flere.

Kerstin sa...

Så flotte votter er. De oppskriftene kom nå til den rette eier :). Synes jeg ser noe kjent på nederste bilde :). Var kos å snakke med deg igjen.

Quiltefeen sa...

Så nydelige votter! :)
Jeg har ikke Marius genser men den ligger i nøster i en pose på syrommet.. :) Gleder meg til å starte på den, men må nok pent vente til etter jul.
Så moro å overta gamle mønster!! En skikkelig ubetalelig skatt for sånne som oss.. :)
Kos deg med de..
Ha en strålende fredag i morgen og en superfin helg!
Klem, Kristin

ahli sa...

Kjempefine votter.
Det var godt at din mor reddet mønstrene.

Astrid

diy se her hvordan sa...

De vanter er super flotte. Gid jeg kunne strikke sådan :)