fredag 21. september 2012

Filleryer og nøkler som forsvinner - kommer igjen - og forsvinner - og kommer igjenDet hjelper ikke at mine nøkler har eget hus. De blir borte allikevel. Jeg vet ikke hva det er. Det har alltid vært slik. Overlykkelig av glede blir jeg hver gang jeg finner igjen nøklene mine som ikke var helt borte allikevel. De befinner seg i bagen, i ei lomme i veska som jeg aldri bruker, i jakkelomma på ei jakke jeg hadde glemt at jeg hadde brukt, i en annen skuff enn den jeg pleier å legge den i, på badet, på kjøkkenet, ved siden av stolen på stua, oppå sofaen osv, osv. Min bror har det likedan. En gang fant han ikke nøklene sine fordi han hadde lagt dem på sin faste plass, og der pleier han aldri å legge dem...
 
Men stabbursnøkkelen hjemme har alltid vært der. Den har aldri vært borte, og det må den heller aldri bli. Det finnes det ingen reservenøkkel og mulighet til å kopiere den opp. Den er faktisk ganske imponerende i all sin prakt. Først i dag slo det meg at stabbursnøkkelen er et lite kunstverk. Brukt i flere generasjoner!
    

 
 
Men det var egentlig ikke det dette skulle handle om. Det er lenge siden, svært lenge siden jeg har vist fram noen av filleryene som mamma lager.

Denne liker jeg godt!- Et lite fargefyrverkeri!  Effektene, et mjølkespann, ei gammel sleiv og en dings jeg ikke vet hva er (tror kanskje det har noe med å lage smør å gjøre?), fant jeg på stabburet som rommer mye spennende. Et lite eldorado for dem som er på jakt etter fotomotiver.
 

Ei lita fillerye i blå sjatteringer.

Jeg har tidligere hatt innlegg med råd og tips om filleryer. Iselin med bloggen Huset på Skrå kom deretter med følgende tips vedrørende bruk av filleryer: En gammel dame hun kjente festet sikkerhetsnål på baksiden av fillerya. Etter en stund snudde hun fillerya og la den med baksiden opp. Da var den godt brukt på begge sider før den ble vasket. 
 

Det hjelper ikke at nøklene har eget hus..
 
Vel, det var dagens lille betraktning
 
 
- og et bilde av det jeg holder på med om dagen.
 
Jeg ønsker alle en riktig god dag
 
Hilsen Siri
 


 
 


14 kommentarer:

Hilde sa...

fint hekletøy du holder på med. Nøkkel husene er flotte. Mattene er kjempe fine, herlige friske farger i de.
Ha en fin og kreativ helg.

Quiltefeen sa...

Hehe, jeg sitter her og ler, for jeg kjenner meg så alt for godt igjen.. :) Jeg MÅ henge nøklene på plassen sin med en gang, hvis ikke har jeg ikke sjans til å finne de igjen.. :)
Vurderte en gang en sånn dings som du kan plystre til, så piper den til svar.. hihi..
Alldeles nydelige ryer, sukk.... Ønsker meg mange sånne.. De er så hjemmekoselige og praktiske..:)
All ære til mamma'n din som lager så flotte kunstverk.
Gamle nøkler er store og flotte, husker en min farmor hadde, var alltid så fascinert av den.
Hekling er også en av mine hobbyer. Men lite av det i år grunnet armene. Kommer nok sterkere tilbake når jeg blir bra!!
Tusen takk for gode ord hos meg, og du har helt rett, vet du.. Jeg klarer å stiche litt..hysj):))
Ha en strålende dag, og en herlig helg!!
Klem fra Kristin

ahli sa...

Selv om jeg kan være et rotehode greier jeg å holde orden på nøklene mine.
Husnøklene og jobbnøklene henger i ei snor i veska. Går jeg ut uten veske tar jeg de som henger i nøkkelskapet i gangen. Jeg henger de bestandig på plass igjen.

Nydelig farger på ryene. Det er så koselig med hjemmevevde ryer.

Astrid

Askepott sa...

Ja, vi er nok mange som kjenner oss igjen i dette med nøkler... hi hi. Kunne skrevet et helt innlegg om panikken man opplever når nøklene er borte. :-))

Så flotte filleryer mammaen din lager. Jeg har veven stående i kjelleren, men nå er det lenge siden jeg har vevd noe. Har planer om å gjøre neo med akkurat det, - men så er det jo så mye annet først... Noen som kjenner seg igjen der???

Ønsker dere alle ei flott helg!!

Kort og Søm sa...

Du må hilse din mamma og si at filleryene er kjempe fine.
Jeg falt helt for den øverste (selger hun de?)

Nøklene mine må alltid henges opp på knaggen sin med en gang jeg er innenfor døren :O),
rote vekk nøkler er noe styr...særlig om man må bestille nye systemnøkler... :O(

Ha en fin helg,
hilsen Fredrikke

klingeling sa...

Siri schöne Fotos und tolle Teppiche.
Wunderschöner alter Schlüssel....
ich LIEBE alte Schlüssel :-)
Grüß Karola

Marianne sa...

Så flotte bilder du har tatt, filleryene var kjempefine:-) Jeg har også en tendes til stadig å være på nøkkeljakt. God helg til deg! Klem Marianne

Grete sa...

Heldigvis har jeg rimelig god kontroll på nøklene mine, men det er ganske mange å holde styr på, hus, bil og en mengde jobbnøkler. Men når jeg skal ha tak i noen av dem, er de alltid på det siste av fire knipper. Merkelig, det der! Ryene din mor lager er så flotte og fargerike!

Rita-Rota sa...

For noen flotte filleryer! "Dingsen" med 7 hull i, tror jeg må være en såkalt munkepanne, et jern til å steke munker i (en slags kaker)

Ha en flott helg!

AnneH sa...

Så flotte bilder. Nydelig farge på den fillerya. Her i huset krevde mannen at vi hadde hver vår bilnøkkel, så når jeg hadde rota bort min, så kunne jeg ikke ta hans, men måtte lete etter min egen. Da gikk det iallefall ikke så lang tid før jeg oppdaget at den var borte. (Før tok jeg bare den som var tilgjengelig...mannens)

Birgitta sa...

Vilken härlig blogg jag hamnade på här. Kommer gärna tillbaka till dej.
Kram Birgitta

bevaremegvel sa...

Ja, den nøkkelen var virkelig et lite kunstverk (håper aldri du mister den).

Så fine filleryer som moren din lager, flotte farger var det også.

Ha en fortsatt fin uke :)

Klem Tessa.

Lillepersille sa...

Hei på deg!
Takk for hilsen på bloggen min. Godt å høre at dere har det bare bra. Utrolig fine filleryer moren din lager :-)Skjønner hvor du har fått dine håndarbeidsgener fra :-)
Her går det meste som før. Lisa har vært på Catosenteret i sommer til opptrening. Et helt utrolig sted hvor det jobber en gjeng med fantastiske mennesker. Hun kastet da krykker og rullestol, og det gikk veldig bra helt fram til lørdag forrige uke, men da falt hun desverre og brakk flere knokler i den vonde foten. Skjelettet er veldig redusert i det benet p.g.a at det har blitt utsatt for så lite belastning de siste to årene så det skal ingen ting til før det går galt. Heldigvis er hun positivt innstilt og klar til å komme igang med treninga igjen når gipsen tas av. Da skal hun også inn til et nytt opphold på CS.
Ønsker deg en fin, solfylt høstdag!
Klem!

Anonym sa...

Kjempebra med gjenbruk, og samtidig så er jo veving av filleryer et gammelt håndverk.

Jeg er helt nybegynner på området og vel gjerne vite mere om klipping av mattefiller.

Pleier du å klippe opp gamle gensere til mattefiller, så som collegegensere, og strikkede ullgensere f.eks gamle mariusgensere?

Kan du ikke lage en bilde serie som viser hvordan du klipper opp på slike gensere?

Her er to av genserne jeg har liggende:
http://farm4.staticflickr.com/3071/2444587190_5bd6a02cef_m.jpg
http://farm2.staticflickr.com/1136/4734003865_b7af40b4b8.jpg