lørdag 14. juli 2012

Nå går det over alle støvleskaft


Det er så mangt man kan klage på om dagen, men èn ting utmerker seg spesielt, nemlig været! I og med at de fleste bekymrer seg for ferieværet nå om dagen så tenkte jeg at den bekymringen er så godt ivaretatt jeg rett og slett kan slippe. (Jeg vil bare nevne at vi fyrer på ovnen og holder av den grunn varmen...)

Som nevnt er det ikke den ting man ikke kan klage på. Som helse- og sosialminister i vår husstands regjering gjennom en årrekke har jeg gjort meg den erfaring at en husmor må tåle det utroligste.

En av de tingene det ikke er lov å klage på her i huset er maten. Derfor er det også sjelden jeg mottar klager på ovennevnte selv om det jeg har servert opp gjennom tiden kan ha vært varierende på smak. 

En periode nå har jeg faktisk tatt rev i seilene. Jeg har planlagt og tilrettelagt måltider slik at alle i husstanden skal være sikret nødvendige vitaminer og mineraler gjennom et sunt og variert kosthold.

Så var det heller ikke dårlig mat det kom klage på her forleden dag, men antall måltider. "Nå har vi middag snart hver eneste dag, jo!" klaget sønnen.  

Da er det bare å sitere min gamle far: "Gæern`t blir det åkke som!"

Da kan jo jeg likegodt holde meg til noe jeg har mer dreisen på, blant annet sokkestrikking.

Denne gangen har jeg strikket to par i blått.


Det første paret har fått den klingende benevnelsen "kjerringsokker."


De neste paret har ikke noe navn, men denne "roseborden" liker jeg veldig godt, og jeg har brukt den mange ganger i forskjellige kombinasjoner av farger og border. 
"Hovedmønsterbordene" er fra et mønsterark fra Husfliden på tidlig på åttitallet.

Begge sokkeparene måler 25 cm. fra hæl til tå og skulle dermed passe for ca. str. 39 - 42. 


Hvem ble finest? Ikke vet jeg. De ble fin på hver sin måte. Går alt etter planen så er ett av parene straks på vei til Sørlandet. De trenger vel sokker til å putte i støvlene der også, vil jeg tro.. Ja, for det regner vel der også? 

Jeg har strikket mange sokker, jeg. Alle litt eller veldig forskjellig. Har du lyst til å se enten for første gang eller som reprise kan du se her.

En riktig god lørdagskveld
ønskes fra Siri

12 kommentarer:

Sonja frå Sunnfjord sa...

Kjempefine sokkar!
Her har no ikkje vêret vore så aller verst i det siste. Ein god del opphold og sol, men ikkje den store temperaturen. Håpar på litt malevêr i neste veke...

lappetussa-Ingunn sa...

He, he.... syns jeg kjenner meg igjen. Ellers var sokkene kjempefine. Og med dårlig vær blir det flere! Ha en fin sommer uansett.

Silje sa...

Nei, ikke mye regn her ved palmekysten :) men kald sur vind, og ikke mye julitemperatur! Faktisk i dag så ble det bra utover dagen, og jeg har fått god skille :)

Herlige sokker du har strikket! Elsket kjerringsokkene (!), men MÅ ha begge :) Du er så skjønn som har strikket sokker til meg! Jeg takker for rabatten, men om jeg får bestemme så vil jeg helst betale full pris. Jeg strikker sokker selv og vet akkurat hvor mye jobb det er med ett par.

Gleder meg stort til varme føtter!

Stor klem

Lisbet sa...

Støvler med sokker er vel det man trenger mest nå i sommer.
Sokkene ble skikkelig flotte og flott mønster på begge. Jeg likte spesielt godt rosesokkene var så herlig fargekombinasjon i de.
Er imponert over alle sokkene med mønster du har strikket, selv synes jeg det blir veldig klønete å strikke mønstrer på så få masker. Men blir vel bedre med trening kasnkje.
Ha en flott søndag!

Bente sa...

Herlige sokker og herlig innlegg!
Du er såproduktiv og flink med pinnene, kjerringsokkene likte jeg veldig godt!
ha en fortsatt fin helg:))

Svalen sa...

Sokkene er kjempefine,i både mønster og farger.
Det strikkes her også, været innbyr ikke til så mye uteliv for tiden.

God helg:)

Margit sa...

Flotte sokker - like fine alle sammen ;O) Trist at sommeren skal være så kald og fuktig .. men det er fint hobby-vær enten man strikker eller syr ;O)

Ønsker deg fine sommer dager uansett ;O)

klem

Trillemus sa...

Sikke flotte sokker- lige hvad vi også har brug for her i DK. Det øs-regner og blæser. Der er ikke meget sommer over den danske sommer !!...

God søndag.
Kh Mette

Lisbet sa...

Hai Siri. takk for kommentar i bloggen min. Magnet palten er i sin tid kjøpt hos atelier Margaretha, og dette er mange år siden så jeg vet ikke om de fortsatt har den. Men kan virkelig anbefales.
Ha en flott søndag:-)

Quiltefeen sa...

Ååå så lekre sokker!! Nydelige farger.. Du er så flink!! :)
Det er rart det der, vi må liksom ha noe å klager over uansett.. Men det er vel bare sånn vi er.. :)
Tusen tusen takk for kjempekoselig kommentar hos meg, blir så glad når ting faller i smak.. :)
Ha en super søndag, og en strålende uke.. :)
Klem, Kristin

Trines hobby sa...

Artig innlegg, og nydelige sokker du har laget. Likte best de med rosemønster, nydelige farger! Her er det opphold enn så lenge, men bare +12. Bra det ikke regner under åpningen av Moldejazz:)

Lisa sa...

Kjempeflotte sokker! Ja, du har virkelig dreisen på strikking også!
Klem Lisa