onsdag 4. april 2012

Litt filleryenytt og påskestemning på Hemgjort


Litt sør for Røros ligger Tolga, og på Tolga ligger en liten husflidsbutikk.  Der har jeg, og mange med meg solgt egenproduserte varer i snart fire år.Driftige damer driver butikken på omgang.

Er du på Tolga eller kjører forbi så anbefaler jeg en liten stopp i sentrum for å ta en titt på det rikholdige vareutvalget på Hemgjort. Butikken ligger på strekninga Tynset-Røros. Butikken ligger helt uti hovedveien og ligger vis à vis Malmplassen Gjestegård.  Litt påskesteminng fra setra.Inne på setra er det selvfølglig filleryer i mange varianter. Jeg har fått flere spørsmål fra folk som er i oppstartfasen med filleryeveving. Jeg skal bruke litt av påska til å loppe min filleryevevende mor for filleryetips, så det kommer forhåpentligvis snart svar på noen av spørsmålene jeg har fått. Bl.a. hvordan klippe filler av gammel genser? Hvilke stoffer passer til filleryer? Hvor brede bør fillene være? O.s.v. 

Her er et lite tips: Filleryer trenger ikke bare å ligge på gulvet. Med smale filler kan man veve små åklær og duker som passer ekstra godt til hytter. Mamma bruker ofte lyse filler til slikt fordi de pga fargen egner seg dårlig til å ha på gulvet. Hvis du vil lage noe slikt så passer det å veve en duk/åkle på hver sin halvdel av veven samtidig. Da blir det to i en smekk!  

Resten av filleryeinnslagene jeg har lagt ut ligger her


Med ønske om en fortsatt god påske.

Siri
8 kommentarer:

Ann Jorunn sa...

At jeg ikke visste om dette før.
Vi kjørte forbi der og sist sommer da vi besøkte Røros. Siden jeg kjenner ei dame som flytta herfra-til Tolga for en god del år siden, la jeg spesielt godt merke til plassen.

Vi får ta turen en gang til, og da skal jeg stoppe på husflidsbutikken:)

Nyt påsken!

Kort og Søm sa...

Så fint med en sånn butikk :O)

Og filleryene var veldig fine,
skulle jammen ønske jeg hadde plass til en stor vev.

God påske :O)

Svalen sa...

Så flott å ha en slik butikk i nærheten!

Så dyktig din mor er med både med veving og fargevalg.

STEINKJERRINGA sa...

Jeg har vært på påskeferie i Femundsmarka, men det er veeeeldig mange år siden, og da var ikke den butikken der. Skulle ha likt og tittet inn! God påske!

Ulla-Bella sa...

Der må det være spennende å titte! Ser ut som dere har mye fint:)

Anonym sa...

Flott butikk og flotte ryer! God påske fra Heidi

1000 Gleder sa...

Så koselig butikk! Jeg er aldri på de kanter, men om det besvises feil skal jeg absolutt ta turen innom :-) God påske videre!

Lisa sa...

Ser ut som en koselig butikk!
Flotte filleryer! :)
Du har virkelig fått dreisen på kameraføringen! :)
Klem Lisa