søndag 18. september 2011

Verdenssensasjon på Romerike - katt på nærmere femti år!


Følgende passiar utspant seg mellom katteeier (meg) og dyrlege under bloggerkattens akuttbesøk på dyreklinikken:

Dyrlegen: "Har du fødselsdato?"
Jeg: "Ja, 10. desember 1964."

Dyrlegens blikk sa mer en tusen ord. Han sa faktisk ingenting, bare så på meg.. Veldig rart blikk, egentlig.

Med ett sto jeg der og skammet meg inderlig hvorpå jeg parerte tørt med at jeg forsto at det i såfall var snakk om en verdenssensasjon.

Dyrlegen sa seg enig.


Den vi snakker om er (ikke meg som jeg trodde et øyeblikk, men) bloggerkatten Mattis -katten som vanligvis ikke går av veien for å snike seg med under fotografering av diverse husflidsprodukter. Han som kan legge seg midt på et nysydd dukketeppe og rulle seg rundt og rundt av vellyst. Han som er oppe om natta og sover om dagen, som er ansatt i 100 % stilling som miljøarbeider, og som til tider tar svært så lettvint på den jobben.
Nei, vanligvis tror Mattis at det er han som har ansatt oss.. Så også den dagen vi oppdaget at han var så syk, så syk. Pusen ville bare kose og vi forsto at noe var galt.... Gjentatte ganger måtte han gjøre retrett fra matskåla. Halen hang sørgmodig og pusen klarte såvidt å karre seg opp i sofaen igjen.

Ingenting var som det skulle være, og da lørdagen kom var det ingen annen utvei enn å kontakte dyrlegen.
Og den som tror at bloggerkatter jobber for knapper og glansbilder får tro om igjen. For å få konstatert en
virusinfeksjon, få injisert antibiotika og forordnet smertestillende for en uke betalte katteeieren (altså meg) den nette sum av kr. 2500,- totusenfemhundrenorskekroner!

For å glemme regninga en stakket stund og for å avlede fra det noe pinlige scenariet lengst oppe på siden  velger jeg å vise et par mobiletuier.


Det er mobiletuieksperten Elisabeth, som har gitt meg mønster og sømbeskrivelse til disse også. Veldig praktisk! Den ene har snor slik at det kan henges rundt halsen, og det kan være svært så nyttig om du har fulle lommer fra før f.eks., eller bruker klær uten lommer. Det andre er kun utstyrt med en hempe og er fin for dem som ikke vil ha mobilen hengende rundt halsen. 


Disse har en noe anderledes fasong enn dem jeg har vist tidligere. Dem kan du se her.

Så vil jeg rette en stor takk til dem som har kommet med sympatierklæringer og oppmuntrende tilrop i forhold til den store storrengjøringen. Den går sin gang, og er ikke ferdig på en stund enda! Som om ikke det er nok så minner jeg om Hjertelill sin auksjon som nå nærmer seg slutten, men hvor det enda er muligheter! Stikk innom og se hva det går ut på!

En riktig god søndag ønskes til alle fra

Siri 

12 kommentarer:

Lindas hobbyhjørne sa...

Hehe... Alle kan huske feil :))) Jeg er født i 1956 og har mange ganger sagt 1965 :))
God bedring til Mattis-katten :)
Så fine mobiletuier!
Jeg ble så inspirert av ryddingen din og har begynt her også... men har bestemt meg å ta det over litt tid, for jeg har noen bestillinger som må gjøres også :)
Ha en fin dag, klem.

Sassas mamma sa...

Hehe, for noen herlige bilder av Mattis-katten! Og morsom historie fra dyrlegekontoret. Var dyrt ja... Håper katten er på bedringens vei :)

Grete sa...

Morsom historie! Pus blir enda mer verdifull.... Fine mobillommer!

Svalen sa...

Stakkars pus, god bedring til han.
Flotte mobilposer du har laget!

Margit sa...

En pus i sin beste alder med andre ord ;O) Håpar verkelig at han snart er frisk og klar for nye blogger-stunt og festligheter :O)
Flotte mobil etuier :)

Silje sa...

Ja, jeg kan alt om katt og dyrlege. Vår katt ble syk, og den regningen kom på 3000 kroner! 1 blodprøve, og 1 undersøkelse. Diabetes ble diagnosen. Søte Pelle er ikke mer, det gikk noen uker, men vi synes ikke det ble noe bedring. Han var da 12 år. Vi tok den harde avgjørelsen, og i dag er han i kattehimmelen.

Lykke til videre med storvasken ;)

snakkemunn sa...

Skjønner det ble litt artig. Bra katten fikk hjelp, men det er litt av en pris. Slik er det, dyrlegene får vel ingen støtte fra staten.
Supre mobilvesker. :))

Lisa sa...

Måtte som vanlig smile i skjegget av dine morsomheter .. og jeg skjønner at du ønsker deg mange hilsener på bursdagen din! :) Ja, det var jo en fin og rund dato!
Flotte mobiletuier! Lurt å lage noen med snor også.
Klem fra "mobiletuieksperten" Elisabeth :)

Sissel`s syglede sa...

Jeg kan se for meg dyrlegen når du oppgir dato for fødsel ja...Fikk meg en god latter. Dyrlegebesøk er dyrt men kattene min gir en lang blaff i det!!
Lekre mobiletuier også :-)
Ha en strålende tirsdag og gi puselusen en klemz fra meg.

salige lavendel sa...

Haha, den var herlig!! =)) Godt ikke det var katten som var 50 år, tror den hadde knirket i leddene da. Jeg har selv en katt som lever på "overtid" og er 14,5 år gammel. Men han er heldigvis frisk og rask enn så lenge. Dyrt OG TRIST når de blir syke. Håper det går bra med pusen din og at antibiotikaen virker som den skal. Og ang. bloggdesign greiene som jeg driver med nå, så vet jeg sannelig ikke om jeg helt får det til, vi får se. Jeg har spart den gamle, så om jeg ikke synes det nye blir noe bra, legger jeg trygt og pysete det gamle designet tilbake igjen, hihi. Det er lov å snu!

Anonym sa...

Alt for pus! Takk for herlig blogg om både pus og søm! :)
Jorunn F.

Ingrid sa...

Du er morsom du mamman min! Ler av dette innlegget :D