onsdag 14. september 2011

Ut av skapet..Når skapene har blitt så fulle at det ikke lenger er mulig å stenge døren er det på tide å få ett og annet ut av dem!

Jeg har mannet meg opp over uker og måneder og startskuddet har nå gått for tidenes storopprydding og storrengjøring! D.v.s at skuddet har allerede blitt avfyrt, og det med en høylydt erklæring om at nå må alle i husstanden gå sitt jordiske gods etter i sømmene og vurdere hvorvidt de er i bruk, kan tas i bruk, gis bort eller som siste utvei gå i søpla. For meg som sliter med å kvitte meg med ting så går jeg smertefull, men høyst påkrevet tid i møte! Som om ikke det er nok: Når all kildesortering har funnet sted skal skap, tak, vegger og gulv gnikkes og vaskes! Hu jeda mej!!

Budskapet ble møtt med en viss skepsis. Jeg ser at prosessen har gått i mitt hodet en god stund, og at jeg av den grunn ligger et hestehode foran de andre, men det får ikke hjelpe. Nå skal alt til pers, jeg skal ikke sy så mye som en søm før det hele er ferdig! Og så er det en gang slik at når noe prioriteres må noe annet vike, og foruten søm så må det bl.a. bli blogging. D.v.s.. jeg har noen innlegg på lur så det blir kanskje ikke så veldig merkbart sånn sett, men jeg blir nok kanskje ikke så flink til å svare på kommentarer og kommentere de andres blogger som jeg burde være.Nå er det kanskje noen som lurer på hva toalettmapper eller sminkepunger eller hva det nå måtte være, har å med rengjøring og storopprydding å gjøre?

Svaret er: Ingen verdens ting!

Det er bare det at jeg vil nå gjerne vise litt håndarbeide oppi all viraken jeg har stelt i stand.

Jeg har nemlig blitt voldsomt Syko-inspirert! Det er en dame som lager mye fint, og som kjører en egen stil. Utrolig mye fint på den bloggen!


Så jeg bestemte meg for å herme litt..
Det rare er at det å sy er som å skrive med håndskrift. Selv om man prøver å etterligne andre blir det ikke helt det samme. Jeg klarer faktisk ikke å kopiere. Jeg stirrer på fargesammensetningen og synes det blir flott, ser på den litt slurvete sømmen og ser at det kan bli veldig fint selv om ikke alle sømmene er snorrette. Nei, Syko`s litt henslengte stil klarer jeg ikke altså ikke å kopiere (så var det da heller ikke noen blåkopi som var målet), men det artige er at jeg ut fra denne inspirasjonen klarte å lage litt min egen stil på det hele (hvis du har sett på noe av det andre jeg har sydd så ser du kanskje at det er meg som ligger bak også disse..)


Og inni har jeg fòret, laget lommer og festet merkelappen.

Vel, jeg får fylle vaskebøtta og gå i gang. Gulrota er at jeg skal få lov (av meg selv) å ta frem sytøyet igjen den dagen alt er på stell. Gjett om jeg gleder meg!

18 kommentarer:

Sassas mamma sa...

Nydelige toalettmapper! Lykke til med rydding og vasking :)

Randi sa...

Lykke til med rydding og vaskoing. Har et liknende rosjekt på gang jeg også :-)

Fine maper du har sydd!

lappetussa-Ingunn sa...

skal si jeg kjente meg igjen! Men ikke alltid like lett å få andre med på ryddinga. Etterpå er det helt topp - ihvertfall for ei stund. Lykke til!

HegeT sa...

Skal heie på deg jeg, sånnn fra sidelinja....
Kanskje det kan gi litt ekstra futt i skurebørsten...;-)
Håper entusiasmen din smitter litt over på de andre i "vaskegjengen" også...

klem
HegeT

Silje sa...

*sukk* men vi kreative sjeler har da ikke tid til husarbeid! Men innimellom må vi bare ta oss i nakkeskinnet og sette igang. Du er superflink! Morsomt innlegg, humret mens jeg leste. Så liksom det hele for meg :D Du får danse litt salsa med langkosten ;) Kos deg! Klemmer

Med kjæleik til livet sa...

sukker -- eg og MÅ vist herme - mye ...
både på syrommet og resten av huset trenger så sårt opprydding og vaks..
og stoffene mine berre roper etter å bli sydd i ;)

monikaklemma....
ps... slike små punger er også sikkert lurt å herme litt etter ;)

Anonym sa...

STAKKARS DEG!!!! Jeg var gjennom en slik generalopprydding da vi flyttet for 3 år siden, og jeg sier -aldri mere- her kommer det ikke inn en ny gjenstand uten at en gammel kastes!!!! Ja da tenker jeg så klart ikke å hobby Hehehe. Lykke til fra Heidi

Grete sa...

For et prosjekt! Kunne trengt ei som deg her i huset også. Mannen og jeg er enige om at noe bør ryddes og kastes her også. Han mener jeg har for mye og bør kaste, og jeg mener han bør rydde og kaste. Så dermed skjer det ---ingenting!
Lykke til, og unn deg noen oppmuntringspauser med annen kreativitet innimellom!

alottes verden sa...

Så nydlige mapper:)...
Lykke til med ryddesjauen:)

Ha en fortsatt fin uke
Ann-Charlotte

margrethe.jaastad@live.no sa...

Hei
Oj,oj er det den tida nå igjen,men alldeles ingen dum ide å starte ryddinga,kan hende hivinga som eg sliter litt med,men for all del bør,og så vaskinga fra tak til golv!Startet tidlig en gang før jul,og det var helt topp.Jentungen var liten og vi kunne bare kose oss med all hobby som er i ukeblader på den tiden,bake litt...............kose oss.Så lykke til-til oss alle,så vi kan nyte førhjulstida!
Helsing Quiltegleder Margrethe Jåstad

weidemama sa...

Hallo Siri
Auch ich setze mich viel lieber an die Nähmaschine, wie alles zu putzen und auf zu räumen, ich glaube , darin sind wir gleich!
Das habe ich in einem Quiltforum gefunden:"Deine Enkel werden später nicht wissen, ob deine Wohnung heute sauber war, aber sie werden sich in den Quilt kuscheln, den du heute genäht hast...."
Das passt so gut dazu.
Die Vogelmotive sehen wieder super aus, du bist eine begabte Frau!
Liebe Grüße von Wilma

Lindas hobbyhjørne sa...

Wow... det må jeg si... så flink du er, skulle gjort det samme her... men har ikke lyst!!! :))
Nydelige toalettmapper!
Lykke til med ryddingen, klem.

SyLykke.com sa...

Tenk så deilig det blir når alt er ryddig og fint :0) Nydelige mapper du har sydd . Klem

Elisabeth sa...

Flotte toalettmapper. Lykke til med storrengjøringen. Og når du er ferdig, fortjener du belønningen din.
Ha en flott dag.

Elisabeth

Synnøve Olava sa...

Hei... :O)
jeg har lenge vært en "snikkikker" på bloggen din, uten at jeg har lagt igjen spor etter meg tidligere. Syns du lager veldig mye flott, blir veldig inspirert av å besøke deg. Disse sminkepungene er veldig søte! Ønsker deg lykke til med vaskingen, må man så må man!

Lillepersille sa...

Hei Siri!
Så flink du er som sørger for å få "rusket" opp litt i heimen, det hadde trengtes her også, men persillemannen klarer omtrent ikke å kaste eeller kvitte seg med noe :-)
Toalettmappene/sminkepungene du har laget er utrolig søte, mønsteret var kjempeartig. Det er gøy med noe som er litt annerledes :-)
Ønsker deg en fortsatt fin kveld!
Klemmer!

Anonym sa...

Å Siri Siri Siri... Du er vanvittig dyktig... Flotte ting. SÅ mye du har. De bokomslagene dine er bare sååååå flotte.
Jeg får skrivekløe av å se de;)
P.s Veeeldig stilig det siste bildet i innlegget ditt her;)
God helg...
Klem:)

Lisa sa...

Nydelige toalettmapper Siri!
Håper du ikke sliter deg helt ut nå da ..
Ha en god rydde- og vaskehelg!
Klem fra Lisa