søndag 10. april 2011

Min dag som interiørblogger..Jeg beundrer interiørbloggerne:.Egentlig kunne jeg godt tenke meg å bli litt mer sånn som dem. Dagen i dag er en glitrende anledning til å prøve det ut fordi det sammenfaller med det faktum at jeg nettopp har startet opp min egen, lille interiøravdeling. Jeg har nemlig sluppet interiørbloggerne til med egen bloggliste!


Jeg startet dagen med å dandere en liten krok på verandaen og gjorde den så interiørbloggersk jeg bare kunne. Her sitter jeg altså og nyter min nytrekte kaffe.Mattis er så glad i å bli fotografert.
Fra seg av lykke gir han seg til å rulle og rulle
seg i gresset fra i fjor..
Det er mange ting ved en interiørblogg som tiltaler meg. Bare hør hva jeg har funnet ut etter å ha kikket litt rundt i de tusen dukkehjem:


Etter en god natts søvn er interiørbloggeren frisk og uthvilt og klar for dagens mange gjøremål. Interiørbloggeren traller og synger seg gjennom dagen. Han, eller vanligvis hun, har alltid god tid, og serverere minst fem innbydende måltider hver dag. Hun passer derigjennom på at samtlige i husstanden får sine hardt tiltrengte vitaminer og mineraler. Jeg tror ikke interiørbloggeren får regninger i posten. Jeg vet ikke hvordan interiørbloggeren betaler for seg. Interiørbloggeren pusser gjerne opp et rom eller to før de legger seg for kvelden. Dersom de ikke gjør det setter de seg godt til rette i en av de dype salongene, og på uforklarlig vis står en rykende varm kopp kakao med krem og venter på bordet vis a vis.
"Rundt omkring i de tusen
dukkehjem.."


På en måte er jeg allerede litt interiørbloggersk fordi jeg liker faktisk veldig godt å ha det rent og pent rundt meg. Bl.a. så rydder jeg faktisk ganske mye. Det er bare det at jeg roter enda mer. Det er først når jeg ser at klokka har gått fra meg og jeg skulle lagt meg for en time siden jeg hever blikket og ser utover alle stoffene, blondene og trådsnellene jeg skjønner at det ble for sent - i dag også.. Rommet som ved oppstart så helt ok har endt opp som en slags krigssone. Ikke rakk jeg å trappe ned en times tid i sofaen sånn jeg hadde tenkt heller. Alle prosjektene mine suger all oppmerksomhet, men det skal jeg ha, jeg traller og synger mens jeg klipper og syr.."Nei, Mattis, slutt, kutt ut!! Hvis du har tenkt å holde på
sånn så blir det aldri noen interiørkatt av deg!"


Jeg innser at det er et langt lerret å bleke frem til at jeg eventuelt blir interiørblogger. Jeg har det egentlig bra som jeg har det, og jammen er det godt at vi kan glede og utfylle hverandre: Så jeg jeg tror jeg nøyer meg med å kikke inn i de flotte stuene, suge inn de lekre detaljene, beundre alle loppemarkedfunnene, se på de flotte servisene og nistirre på de fine bildene.

"Skomaker, bli ved din lest.."Så kjære interiørbloggere: Kjør på: Gi meg stasj, glam og glamour så det riktig suser!


Jeg ønsker dere herved velkommen til min lille "interiøravdeling"!


Jeg fant skatter i blomsterbedet. Disse hadde jeg glemt!
Før jeg avslutter innlegget vil jeg minne om Siljes give-away på bloggen Findsruds sygleder. Silje er bare sytten år og har startet sin egen håndarbeidsblogg.  I disse "lettvint"-tider hvor alt kan kjøpes for penger er det ikke så mange av den oppvoksende generasjon som fatter interesse for håndarbeide. Jeg oppfordrer herved alle oss mer eller mindre garvede sy- og håndarbeidsglade til å støtte opp om yngre krefter. Så stikk en tur til Siljes blogg og skaff deg lodder til hennes give-away !Det er vår i lufta når denne brikken i rosa og gult kommer fram.
Avleggere fra en av pelargoniene mine tok jeg i går.


7 kommentarer:

AnneH sa...

Da er vi TO, som liker å lese andres interiørblogger, men som ikke kommer til å bli noen selv.Ikke bare det iallefall. Jeg blander min syglede med hage, det får holde.
Må si at din oppfattning av en interiørbloggers hverdag ble etterfulgt av humring herfra. Herlig! Men Mattiskatta har nok ikke skjønt at man skal se "stylet" ut når man skal blogg-fotograferes!

salige lavendel sa...

Hihi, dette var herlig, underholdende og humoristisk skrevet =)) Og gøy at du fortsatt klarer røykekutten, flinkingen!!

Lisa sa...

Oi, hvorfor ble ikke du forfatter .. tenker da både på innhold og omfang .. :)
Er det en klatreplante du har satt i bur? Er den så viltvoksende at du må holde den fanget .. :)
Den sitteplassen din så forresten innbydende ut ..
Siri, godt ment, kanskje en ide å fortsette med å "bare" være hobbyblogger ..
Sov godt!
Klem

Lillepersille sa...

Hi, hi! Fantastisk morsomt innlegg! Har du noen gang tenkt på å bli kåsør? :-)
Jeg lo godt!
Jeg drømmer meg også bort i interiørblogger, skulle mange ganger ønske jeg hadde et hjem hvor alt stod i stil og alt var "up to date", men slik er det desverre ikke. Det får komme en dag når de små har blitt store :-) Fram til det får jeg helle kose meg å smugtitte på alle de andre vakre hjemmene man finner i interiørbloggene.Det er en interiørblogg jeg ofte er inne å titter på og hun hadde tatt noen flotte bilder i stuen sin. Alt var rent, ryddig, hvitt og pent. Så skrev hun "...Så tar jeg 3 skritt bakover, og da ser bildet med ett slik ut"...På bildet flyter det da av masse leker osv. Da lo jeg godt, det er ikke alltid bildene forteller hele sannheten. Men, jeg er jo enig i at skal man vise interiørbilder ser det jo med ett litt bedre ut hvis det er ryddig og pent!
Drømme meg bort gjør jeg også i håndarbeidsbloggene. Har alltid ønsket å være god i håndarbeid, og jeg prøver å lære meg nye ting titt og ofte....men, jeg har vist ikke disse evnene heller
:-) ...Koser meg i steden med din og alle de andre kreative sjelenes blogger på nettet.
Ønsker deg en herlig, solfylt dag!

Ulla-Bella sa...

Koselig med litt interiørblogging også:)

Anonym sa...

Jeg leeeeer meg i hjel av deg, Siri. Du er sannelig vidunderlig morsom!!!!! Jeg kommer gjerne på en nytraktet kaffetår på verandaen din, for den ser innbydende ut.
Så herlig å bli kjent med deg slik på "si".... Jeg må le!!!
Stor nattaklem

salige lavendel sa...

Den blir sendt i dag. Trodde jeg skulle få sendt det på mandag, men da hadde jeg et bilproblem. Så du har nok pakken på fredag tenker jeg.
Fikk du mail om det nye innlegget på bloggen i sted??