tirsdag 15. februar 2011

Om å smugle stoff

Damen bak skranken sa at vi har halv pris på alle stoffene to dager i året. "Neste gang er på torsdag."

Jeg sa, som sant var, at det passer nok ikke for meg, for jeg er opptatt den dagen. Etter hvert som dagen nærmet seg hadde jeg liksom tid allikevel. Det var jo bare å flytte litt på avtalen; det hadde seg nemlig sånn at noe svært viktig hadde dukket opp, om vi ikke kunne møtes en annen dag i stedet?

Den lille butikken, Trådsnella på Lørenskog, er full av de fineste stoffer. Med sju til åtte kunder og to blide damer bak disken var den stappfull.

Det ble raskt en konsesus om at det er lov å dytte. Vi kastet oss over kassene med ferdig kuttet stoff og beundret begjærlig stoffrullene som sto på geledd. Humøret var på topp, og det ble tydelig der vi sto og veide stoffbitene i hendene at flere enn meg lurte på det samme, hvordan få alle disse lekre sakene inn i huset uten for mye fokus? Den ene var sjanseløs; mannen i huset vasket alt av klær og stoffer, det fikk bære eller briste. Èn hadde sendt mann og barn ut på kafè, og slik fortsatte det.     
Selv funderte jeg på å bare putte posen rett i skapet, og heller innlemme nyinnkjøpet i stoffsamlingen min uten at noen merket det så å si. Da jeg nærmet meg hjemme skjønte jeg at det ikke gikk. Jeg må beundre nyinnkjøpet straks.
Da ble det som følger:
"- Så fine stoffer du har kjøpt, men hva skal du med dem?"
"- Sy, vel."
"- Hva da?"
"- Har ikke peiling!!"

7 kommentarer:

Lisa sa...

Ja, det var mange flotte stoffer vi kjøpte den dagen! Takk for tipset! Visste ikke at den butikken fantes en gang ...
Gjett om jeg skal dit flere ganger ...? :)
Klem

Litt av Mitt sa...

Ha ha :D man kan jo ikke bare la sånne tilbud gå fra seg heller ;) Og fine stoffer var det!

weidemama sa...

Ja, da har du tilgang til denne kvinnen kun tilby god latter, akkurat som meg, ønsker å kjøpe produkter uten å vite hva du sy.
Jeg tar min nye stoffer og det samme i syrommet, uten å vise det for meg er veldig kjent!
Ha en fin kveld, Wilma

2ne sa...

Lekre stoffer du har kjøpt, nyyyyyyyydelige..... og så bra når det er litt salg i tillegg. Ligger denne butikken i nærheten av Metro? Har vært innom en stoffbutikk der for mange år siden.
Ønsker deg en flott dag :-)

Med kjæleik til livet sa...

Heia ;)

takke takk for koselig komentar på bloggen min --- og da fant eg jo din blogg også ;)

det eg mente med at det ikkje stemte var at til vanlig er det jo ein farge pr. omgang og det vart det jo ikkje her - men eg prøver noen lapper til før eg bestemmer meg :)

og siden eg er sjukmeldt og skal ta det veldig med ro - men bevege tommelen etter ein oprasjon så passa det jo å hekle litt ;)

Morgensmil fra monika
ps... mange fine ord og bilder du har ;)

AnneH sa...

Hei du! Hyggelig å få hilsen fra deg. Ser du lager mange flotte ting, så jeg kommer og titter innom igjen når du legger ut mere!

PatchJoana sa...

Eu não sei o norveges mas eu adoro o teu blog.
Posso pegar inspiração dele?
Obrigada pela visita.
Beijo