torsdag 28. mai 2015

Raskposer og litt om min store helt


Elisabeth viste meg hvordan. 


Raskposene er utrolig snedige å ha ved siden av symaskina.  
For dem som har sett det på bloggen min, er det kanskje noen som husker at jeg hadde bestemt meg for å være med i demonstrasjonstog. 

 Det så mørkt ut, men for ikke lenge siden gikk startskuddet for akkurat det jeg demonstrerte for; Det er nå vedtatt en forsøksordning med dyrepoliti i Sør-Trøndelag! Dette vil få stor betydning for dyrs velferd i Norge fremover! 
Jeg er så stolt over å ha vært en bitteliten brikke i dette.

Har du hørt om Siri Martinsen før? Det er ikke på grunn av fornavnet hun er min store helt, men innsatsen hun har gjort og gjør for dyrevelferd i Norge. For noenogtyve år siden var jeg engasjert i dette temaet. Etter jeg fikk barn ble det travle år med utdanning, små- og store barn, og det tidligere brennende engasjementet kom litt i bakleksa. Litt etter litt har det kommet tilbake, og jeg kunne vagt huske Siri Martinsen fra den gang. I alle disse årene har hun utrettelig stått på dyrenes side, uten sentimentalitet, men med solid fagkunnskap. Alltid ryddig, saklig, tydelig.

Her et innlegg på Noahs facebookside: NOAHs leder Siri Martinsen ble kåret til ”Månedens tåkelur” i desember, for hennes klare tale i pelsdyrsaken.
Kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese velger hver måned ut ”Månedens tåkelur” – en tittel som går til ”en person som har vært eksponent for forbilledlig klar tale” denne måneden. Hensikten med kåringen er å ”heve kvaliteten på det offentlige ordskiftet, og vaksinere samfunnet mot tåkeprat i det offentlige rom”. Martinsen ble kåret til månedens tåkelur i desember 2014 med denne begrunnelsen:
siri«Klar tale og god sak kler hverandre. I desember kom pelsdyrutvalgets innstilling om hvorvidt pelsnæringen skal legges ned eller ikke, og næringsutvalget falt ikke uventet ned på ikke. «Ikke ennå nei», tenker veterinær, NOAH-leder og utrettelig dyreverner Siri Martinsen, som aldri legger fingrene imellom. «De bryr seg mer om økonomien enn dyras beste. Vår reaksjon fra pressekonferansen er at utvalget har fokusert på næringen og dens økonomi, og lagt mindre vekt på dyrenes naturlige behov, og den forskningsmengden som tilsier at dyrenes behov ikke kan tilfredsstilles i trange bur». «Den som møter Siri Martinsen i debatt uten å ha all forskning på feltet i hodet, har den snart i baken», heter et jungelordtak Tåkejuryen nettopp har funnet opp. Den mangeårige forkjemperen for dyrs rettigheter og pelsbransjens skrekk kan som få andre holde hodet kaldt, hjertet varmt og kruttet tørt.»" 
Kanskje jeg tråkker noen på tærne med mitt engasjement? Det tror jeg ikke at jeg kommer til å bry meg om...Jeg vil bruke bloggen min til litt mer enn bare å vise frem håndarbeide.

Ble du nysgjerrig etter å høre litt mer om hva Siri Martinsen og Noah står for? Da kan du kikke her. Uansett, merk deg navnet, det kommer mer fra den kanten!For en lykke at noen bryr seg om sånne som oss! 

3 kommentarer:

Lilla dør sa...

Likt raskposen din.....alltid godt ha ved siden av symaskina. Goé helg deg deg.

Janne i Fagerlia sa...

En slik raskpose har jeg også sydd. Den er i bruk hver gang symaskinen er i bruk.

Birgitte sa...

En ruskepose er et must ved sybordet - så praktisk!
Jeg roper et stort JA for dyrepoliti! Det er jammen på tide!