Her kommer det et kjempepatriotisk innlegg.
Værsågod!
Dette er på ingen måte noen matlagingsblogg, men jeg samler på mine egne kakeoppskrifter slik at jeg får et arkiv. Og ingenting er bedre enn om andre også skulle få lyst til å bake den samme kaka.
Denne kaka har to forskjellige navn; enten Kvæfjordkake eller "Verdens Beste." Vi som er født og oppvokst i Norge vet dette godt, men til alle dere fra Sverige og Danmark og Tyskland og Romania og Polen og USA og andre land; bare så dere vet det: Dette er faktisk verdens beste kake!
Vi sender flagget helt til topps, for denne kaka har til og med fått tittelen
Norges Nasjonalkake.
Og som om ikke det er nok har den en egen venneforening.
(Flaggingen er fra påskeaften på Tolga, april 2014.)
Her er Dagbladets anmeldelse: "Kaken innfrir bestandig. Kombinasjonen av kakebunnen og den luftige marengsen sammen med vaniljekremen er uslåelig."
Slik lager du den:
Bunn:
150 g sukker
150 g margarin
150 g hvetemel
5 eggeplommer
4 spiseskjeer melk
1 teskje bakepulver
Topp (Marengs):
5 eggehviter
200 g sukker
Hakkede mandler på toppen.
Fyll:
Romkrem
Fløte til vispet krem
Slik gjør du:
Rør smør og sukker hvitt. Bland inn de andre ingrediensene. Smør røra ut i en langpanne på 20x30 cm. Smør deretter på toppen. Alt settes inn i ovnen på 180 grader og stekes i 20 - 25 minutter (til det er gyllent.) Del kaka i to og smør romfyll (jeg vispet litt krem og blandet i ferdig romkrem) utover den ene delen. Legg den andre delen oppå.
Hvis det ikke smaker godt nå så må du ha gjort noe feil!
Oi, det er visst ikke bare Norge som baker denne kaken. Fra nattuglansgarnpåsor i Finland kom med følgende informasjon:
Här i Finland heter den Pinoccio tårta eller Kanslitårta.Jag brukar baka den..
Og i Sverige har Ingrid også bakt kaken opptil flere ganger.
Här i Finland heter den Pinoccio tårta eller Kanslitårta.Jag brukar baka den..
Og i Sverige har Ingrid også bakt kaken opptil flere ganger.
Her er resten av kakeoppskriftene mine.
Siri
8 kommentarer:
Hei, Siri!
Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Svarte deg på direkten der, men fikk så lyst til å "besøke" deg også da jeg så du hadde et innlegg om "verdens beste", som jeg også kaller den. Helt enig i at den fortjener flagget til topps, har selv laget "et par" opp igjennom årene, og den skaper alltid god stemning ved kakebordet! Når det gjelder Norgesglasset, oppbevarer jeg knapper etc. i 3-4 stk. på syrommet. Men hvorfor det står "Norge" på aner jeg ikke...!
Hei, Siri!
Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Svarte deg på direkten der, men fikk så lyst til å "besøke" deg også da jeg så du hadde et innlegg om "verdens beste", som jeg også kaller den. Helt enig i at den fortjener flagget til topps, har selv laget "et par" opp igjennom årene, og den skaper alltid god stemning ved kakebordet! Når det gjelder Norgesglasset, oppbevarer jeg knapper etc. i 3-4 stk. på syrommet. Men hvorfor det står "Norge" på aner jeg ikke...!
Helt enig, den kaken er himmelsk god:)
Hej!Ja den kakan är god! Här i Finland heter den Pinoccio tårta eller Kanslitårta.Jag brukar baka den..Så fina ugglekuddar du hade i förra inlägget!Ha en bra dag!
Oh, så gott det ser ut.Har letat efter sådana burkar i Sverige, men de säljs nog inte här.
Trevligt att du bloggar igen.
kram Gudrun
Den kaka vet jeg er kjempegod, har til og med bakt den selv noen ganger.
Norgesglass finns nok bare i Norge, tror jeg.
De er fine til alt mulig.... :-)
Ha en fin helg.
PS: Hvor lenge har du den normalt i ovnen för den er gyllen?
Det er nok bare fordi de er laget i Norge. http://no.wikipedia.org/wiki/Norgesglass
Jeg bruker norgesglass i forskjellige høyder til å ha telys ute i på bordet om sommeren.
Legg inn en kommentar