lørdag 28. september 2013

heklebrikke, litt plommenytt og spreke fargerJeg har funnet tilbake de gamle hekledukene mine. Inspirert av dem har jeg heklet litt nytt også, som denne, lille brikken. Her har vi store deler av årets plommeavling. Det er tett i tett med grønne små bær (ja, for tomater er faktisk bær!) på plantene, men nå er det slutt på sol og varme.


Jeg prøver å modne plommene inne. Jeg håper å få modnet flere, men det spørs om ikke frosten tar resten nå.Det hender at jeg stikker innom et og annet loppemarked. Jeg prøver å handle minst mulig (jeg har jo så mye fra før..) Denne gangen kom jeg, blant annet (jada, jeg prøver å stå i mot sier jeg jo..), over denne, lille broderigarnbunten. Fullstendig verdiløs for nesten alle jeg kjenner, men ikke for meg. For en slikk og ingenting var hele bunten min! Riktig en liten skatt for sånne som meg! Broderigarn er ganske dyrt å kjøpe så jeg er på utkikk etter nettopp slike godbiter.

Vips, så har jeg utvidet fargepaletten min!Jeg tok meg på tak og surret garnet sirlig opp, og med ett var det sannelig orden i sysakene!


Jeg inviterte min gode venninne Helen på plommeplukking. Hun klatret resolutt opp i treet og plukket og plukket.

Alle misunner oss plommetreet vårt som bærer de nydeligste plommer.


De smaker veldig godt!

Men det er grenser for hva vi kan få i oss. Derfor har venner og naboer fått beskjed om at det er lov å gå på plommeslang - når som helst!


Alle som sendte inn bidrag til Pinnekrokens utfordring kom til finale denne gangen. Stikk innom og gi stemmen til den du liker best! 

Stine ville vite hvilket garn jeg hadde brukt til klutene mine. De tykke er strikket av et garnmerke som heter "Paris". De tynnere (de som vises på dette bildet) er strikket av "Cotton Light" (jeg tror i allefall det er det det heter). Begge garntypene er fra Drops. Til strikkekluter kan man vel egentlig bruke hvilket som helst bomullsgarn, med unntak av merserisert bomull. Det egner seg ikke så godt fordi det er vannavstøtende. 

Som en oppsummering til dette innlegget kan jeg altså si at jeg har fått litt hekledilla igjen. Det er faktisk mye fint man kan lage ved hjelp av en heklenål og litt garn. Resten av mine "heklerier" kan du se her.

Takk til alle dere som er så snille og greie og legger igjen koselige kommentarer! Velkommen også til nye følgere til bloggen min! 

Jeg ønsker dere alle en fortsatt fin helg!

Hilsen Siri

8 kommentarer:

Lilla dør sa...

Her var det mykje fint. Kjekt det er blitt populert med hekling igjen. Brikka din var kjem fine. Alltid jillt å ta turen innom loppemarked. Fin fangst denne gangen for deg:) Ekstra kjekt når du har surret garnet sirleg opp. God helg. klem

Sonja frå Sunnfjord sa...

Fin samling med broderigarn du hadde der:) Det kjem nok til god nytte.
Kjekt med frukttre som bærer godt, slik at fleire kan nyte godt av det:)
Ha ein fin kveld!

weide mama sa...

Hallo Siri
Was man so alles auf dem Flohmarkt entdecken kann, richtig, das du das Stickgarn gekauft hast.Sehr ordentlich aufgewickelt kannst du es immer gebrauchen.Schön , das ihr in Norwegen auch Tomaten und Pflaumen erntet, kennst du auch Pflaumenkuchen?
Ich wünsche dir einen schönen Sonntag und grüße dich von Wilma

Randi Tangen sa...

Fin heklede, og plommene dine såg gode ut! Kunne gjerne vøre naboen din for plommer er det beste jeg vet:) Herlig fangst du gjorde på loppis:)

Vilma sa...

Åh ja , broderigarn , en skat for sådanne nogle som os. jeg var så heldig at falde over en stor papkasse på loppemarkede , fik den for 50 kroner , der var MEGET broderigarn...af den dyre slags . :-)

Lisa sa...

Nydelig heklet brikke! Likte veldig godt "hjerteplanten" med rustikk potte også. Fin tomatavling og plommene var jo bare supergode! :)
Fin broderigarn samling du har, orden i sakene der.
Du fikk stemmen min! :)
Ha en koselig søndag, som plommet i egget! :D
Klem Lisa

Janne i Fagerlia sa...

Kjøpte en hel pose med broderigarn på Fretex i Trondheim for noen år siden. Tror faktisk det er det beste bruktkjøpet jeg noen gang har gjort. Jeg dukker stadig ned i denne posen på jakt etter en eller annen garnfarge.

karinanna sa...

Bestandig hyggelig å lese innleggene dine. Masse fint på bloggen din, så artig at hekling og strikking er blitt så populært igjen. Herlig med loppemarkedkupp. Jeg kjøpte en posen for noen år siden, full av blonder, brodergarn, strikkepinner o.l. Synes jeg gjorde et kupp.
Ha en fortsatt fin søndag,