søndag 7. april 2013

Et knippe kleenex-etuier


Jeg har sydd et knippe kleenexetuier. Takknemlige å sy, fine, enkle, lite tidkrevende. Jeg har litt stoffer å velge mellom.. Artig å bruke litt av hvert. 

Jeg har en forkjærlighet for de helt unge håndarbeidsbloggerne. Det er jo de som skal føre videre en tradisjon jeg på et visst tidspunkt følte meg rent alene om å utøve. Men det var før jeg begynte å blogge, og før jeg skjønte at det ble supermoderne å sy og strikke igjen. 

Det gleder meg derfor spesielt å se når den yngre generasjonen viser interesse for å lære seg det håndtverket vi "gamlinga" kan. 

Også så flinke de er!! I dag vil jeg vise deg bloggen til Ingvill Spinnvill. Ingvill har blant annet sydd plastposeholder etter syveiledningen jeg la ut for en stund siden, så den får dere se her. Den neste bloggeren er tjuetreårgamle Rikke med bloggen "Mellom Bakkar og Berg" som til og med har gått til anskaffelse av en rokk, og har tenkt å lære seg å spinne. (det er mer enn jeg kan!). Siden jeg ikke har spurt om lov til å vise bilde gjør jeg ikke det, men oppfordrer dere stikke innom bloggen hennes og kikke selv.  Det er viktigere enn man først tenker at produktene som skal selges er merket skikkelig. Mer om det kan du se her. Dersom noen skulle lure på hvorfor jeg merker lappene mine med en giraff  så skal du, hmmm, få høre hvorfor nå. Jo, det har seg sånn at det lå et slikt stempel i tilbudskurva i en butikk. Og da ble giraffen med meg hjem, da..  Til sist: Takk for alle koselige kommentarer og velkommen til nye følgere. 

Da krysser jeg fingrene for 
at alle sammen skal få en fin, fin uke!

Hilsen Siri

13 kommentarer:

Elin sa...

Du lagar utruleg mykje smakfullt! Gledar meg til å prøve tutorialen på toalettveske, ventar på betre form.

Dollandesign sa...

Dina näsduksfodral är väldigt söta, tycker jag. Praktiska att ha i handväskan är de ju också.

Dollandesign

Ann Jorunn sa...

Jeg er så enig med deg, kleenex etuier er så kjekke å sy. Enkelt og greit, man trenger ikke tenke mye når holder på med slikt. I tillegg er det jo så kjekt å kunne bruke opp små stoffbiter på slike småting.

Så hyggelig at du nevner bloggen til Rikke, eldstejenta mi. Det er jeg helt sikker på at hun setter STOR pris på.

Det er jo så morsomt å se at "ungdommen" har lyst til å holde på med håndarbeid og skapende virksomhet. Jeg er imponert over hvor mye fint de unge lager, når jeg titter innom alle de fine bloggene de har.

Ønsker deg ei flott uke :)

Grete sa...

Fine og praktiske, og kjekke som smågaver er de også! Morsomme merkelapper du lager deg!
God uke ønskes deg også!

Randi Tangen sa...

Kjekke smågaver både å gi og få! Fine farger gjør oss litt frisker også:)

ahli sa...

Kjekke små gaver i fine friske farger

Astrid

Rikke sa...

SÅ morsomt at du nevner bloggen min i dette innlegget, det setter jeg STOR pris på! :) Har til og med fått en følger til etter det! Gøy :)

Disse kleenexetuiene var faktisk det første mamma lærte meg å sy. Veldig kjekke!

Janne i Fagerlia sa...

Alt du lager er smakfullt og lekkert. Kjempemoro at de unge har funnet fram symaskina og vet å bruke den. Det er såååå bra at gjenbruk, omsøm, og egenproduserte ting er i tiden igjen. Tror nok dette er med på å redde videreføringen av håndarbeidstradisjonene våre.

Liv Aagot Syse sa...

Så fine etuier! Genial gaveide og raske å sy. Flott at du tipser oss om unge bloggere, deg er så mange dyktige og kreative unge mennesker!

Ingvild Spinnvill sa...

Så kjekt at du nemner bloggen min! :) Fine kleenex-etui du har sydd, dei ser ut til å vere kjekke å ha med seg i veska.

Lisbeth Madsen sa...

Det er en rigtig god ide med mærkesedlerne, som kan laves i mange varianter. Jeg kan nu også godt lide giraffen ;-)Fine ting du laver.

mvh Lisbeth

Namas te sa...

Heisann!
Så kjekt å sjå alle de flotte innleggene du har laga i det siste.
Fekk lyst te å sy erteposer og poser te erteposene ;)
Eg ga faktisk nåken te eine tanteungen te jul, og dei har vore overraskande populære.

Så kjekt at du drar fram andre blogger også. Det like me vettu :)

Blei glad av alle de fine vårfargene dine. Håpe du har fine vårdager også :)

fruaker.blogg.no sa...

I disse "snufsetider" er det hyggelig å ha pene etuier til tørkepapiret. God helg .... fra Heidi