torsdag 1. november 2012

Messetips - Det lille ekstra


Jeg ser at mange av dere, mine bloggvenninner, intensiverer innsatsen og øker opplaget med tanke på julemessesalg. Selv kommer jeg nok ikke til å delta på noen messe i år, men jeg håper og tror at jeg kommer sterkere tilbake om en tid.

Jeg har uansett sansen for lapper og merker, og kan huske en vevlærer jeg hadde en gang i tiden presiserte hvor viktig det var med det "lille ekstra." "Det lille ekstra" gikk blant annet på å klargjøre det man skulle selge ved å stryke plagg, duker etc. samt merke på en fin måte. Man har kanskje lett for å tenke at prislappen spiller ingen rolle. Den skal jo av allikevel! Jeg tror at helhetsinntrykket kan dras opp et hakk ved å gjøre også "det lille ekstra" her også.


Det finnes selvfølgelig mange måter å gjøre det på, men dette er altså min metode:
På Panduro fikk jeg kjøpt denne snedige "merkelappmaskinen" som stanser ut merker i tre forskjellige størrelser. I min iver etter å prøve vidunderet stakk jeg et pappstykke fra bunnen av en banankasse inni, og jeg ble gledelig overrasket over resultatet.Lappene får et litt rustikk utseende, de blir solide og velegnet som merker til mine produkter. At noen av dem blir litt bulkete synes jeg bare er fint. Siden man bare spør pent på butikken etter slik papp så er råvaretilgangen til prislapper nærmest ubegrenset. 


 
 
Utstyr til å lage hull i kortene trenger man også. Det fås kjøpt i scrapbookingbutikker og finnes i forskjellige varianter.  
 
 
Her kommer eksempel fra tidligere prislapper. Lappene er skjært ut i tykt akvarellpapir. De ble fine nok, men ulempen er at jeg ikke klarte å skjære dem like store. Denne lappen henger på sminkepung med forfjamset katt dersom du har lyst til å få en reprise på den. 
 
Litt flere messetips har jeg samlet her.
 
Hvordan merker du varene dine?
 
Har du noen messetips å dele nå som vi går inn i "julemessetiden?"
 
Jeg ønsker alle som skal ut å selge et godt messesalg, også håper jeg at folk er villig til å gi litt for å få noe håndlaget og unikt. 
 
HilsenSiri11 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Ja, det er viktig med det lille ekstra, ingen tvil om det!
Jeg har 4 julemesse dager denne mnd, så her er det nok å gjøre, og godt er det :O)

Trillemus sa...

Den er virkelig smart, den maskine fra Panduro. Papiret er jo perfekt til rustikke mærker.

Kh Mette

Siv sa...

Jeg har ikke snøring på sånt, så dette var akkurat det jeg trengte. Takk skal du ha! :o)

Jeg kunne også ha trengt litt informasjon og gode råd om prising. Er ikke helt sikker på hvordan dette kan foregå, men kanskje det hadde fungert med ei facebook-gruppe hvor vi kunne ha samsnakket og diskutert priser. Oss sydamer imellom, tenker jeg.

Grete sa...

Gode tips! Enig i at det lille ekstra er viktig! Jeg har også problem med prising, så gode råd om det er velkomne her også. Synes det er kjempevanskelig. For dyrt gir kanskje dårlig salg. For billig er heller ikke bra, litt bør vi ha igjen for " jobben" selv om det er hobby og kos.

Siv sa...

Hei igjen!
Nå har jeg, tror jeg, opprettet en gruppe på FB som heter "oss sydamer i mellom". Dette blir mer som et prøveprosjekt siden jeg aldri har gjort dette før. Søk opp gruppa og bli medlem, så ser vi hva som skjer. :o)

Anonym sa...

Jeg er så enig!!! God merking av varene er et "must". Jeg merker alltid med vaskeanvisning og strikkevarer merkes med garntype og hvor ull prosent. Har diskutert prising med mange i forskjellige fora - og det er bred enighet om å bruke 3gangeren på garnpris. Og så bruke skjønn for resten. Pleier å bli bra. Hilsen Heidi

Anonym sa...

Så koselige merkelapper! Eg deltar ikkje på julemesser- men er flink å handle når eg går.

Sonja frå Sunnfjord sa...

Smart maskin du har fått deg! Eg likte også lappane dine, og så er dei jo i god gjenbruksånd:)
Ei stund solgte eg litt sydde ting på den lokale husflidsbutikken. Då laga eg flotte lappar med tapet og greier, for så å sjå at dei hadde plassert ein diger prislapp midt på...

Quiltefeen sa...

Så smart med sånne merkelapper.. Jeg må en tur på Panduro skjønner jeg. :)
Jeg skal prøve meg på bokomslagene dine i helgen, hadde jeg tenkt. Jeg henger litt etter til messene føler jeg, men det får bli som det blir. Skal heller satse mer til neste år, da får jeg planlagt litt bedre..
Ha en super kveld!
Klem, Kristin

I en Sving sa...

Så flott maskin. Blir ikke noe marked her i år, men bruker stort sett gråpapirlapper i samme stil som du :)

Jeg har startet et lite blogglotteri i dag. Kom innom og trekk noen lykkelodd da vel :)

Lisa sa...

Det lille ekstra gjør nok ofte susen! :)Kjempefin merkelappmaskin du har kjøpt! Flotte merkelapper! Liker veldig godt stempelet ditt også! :)
Klem Lisa