tirsdag 7. august 2012

Stavangerturen inspirerte til snurrekjole til Sigrid


Tidligere i sommer var vi på dagstur til Stavanger. Det er en flott by med mye spennende og fint å se. I tillegg fant vi en butikk som var fylt til randen med remade barneklær og leker fra 50 og 60 tallet. Gamle gardiner og duker var blitt til de lekreste bukser, jakker, solhatter og gudvethva. Jeg husker ikke hva butikken heter, men er du i Stavanger bør du prøve å finne den. Den ligger i gata med alle de fargerike husene.. 
gata med alle de fargerike husene..
Som du skjønner så ble jeg veldig inspirert.


En gang var det et skjørt i voksenstørrelse. Nå ble det en selekjole til Sigrid. Det vil si at hun ikke har fått den enda. I sommer fikk hun prøve den, men den manglet knapper så jeg trengte litt mer tid for å få den ferdig.

"Hurra, en snurrekjole,"

ropte Sigrid og hadde ikke lyst til å ta den av igjen.
Nå er finishen gjort og det haster med å få den overlevert før hun vokser ut av den.

Det ble flere fine bilder fra hytta. De fineste, som er tatt forfra, vil jeg ikke vise på bloggen. Etter at Timotei fortalte at en hun kjenner fant igjen bildet av barnet sitt på Pinterest fordi noen samler på barnebilder bestemte jeg meg for at ingen barn skal kunne gjenkjennes på bloggen min.

Mønsteret er fra Barn igjen-boka. Jeg har bare lekt meg litt med å sette på rysjekant nederst og skjøtt på stoffet med babycord der skjørtestoffet ikke strakk til. Litt mer jobb, men så blir det litt finere også. Vil du se hva resten av babycorden ble brukt til kan du ta en titt her.

Til slutt: Velkommen til nye følgere. Og en stor takk til alle som tar seg tid til å sende en kommentar. Det gir bloggingen mening og glede. 

Ha en riktig fin dag alle sammen.

Hilsen Siri

14 kommentarer:

snakkemunn sa...

Så søt hun er i sin nye kjole. ;-)

Gudrun sa...

Så minns jag mina små flickor klädda. Sydde många, de var så praktiska.
Kram Gudrun

Hiks sa...

Nydelig kjole. Ja, pass på hva man legger ut av barnebilder. Altfor mange gale mennesker der ute i verden. Ha en fin dag !!

Kort og Søm sa...

Så fin!! :O)
Skjønner hun ble fornøyd,
ha en fin kveld.
Klem Fredrikke

Bedstes Patchwork sa...

Hvilken skøn lille kjole du har syet. Smukke fotos fra Stavanger.

Lilla dør sa...

Flott kjole, Ser du har vert i den fargerike gaten........mange kosleg butikker og ikkje minste kafer.

Siri Tullerusk sa...

Hei! Jeg fant bloggen din for litt siden - er navnesøster og har i tillegg datter bosatt i Rælingen :-). Tankevekker, det du skriver om barnebilder. Superfin kjole du har sydd! Hilsen Siri i Ålesund.

Margit sa...

Supersøt kjole!!! Liker det du skriv om å være forsiktig med bruk av ansikter/barnebilder....det er jo uansett det vi lagar som skal vises fram ;o)

klem

Anonym sa...

super fin kjole
og så mange ja over 4o000besøk på din blogg Kjempe Bra
BesteHelsing RigmorS

InGa sa...

Flott kjole, og fine bilder fra Stavanger. Det er så lenge siden jeg var der, så jeg hadde helt glemt hvor fint det er.
Tankevekker med barnebilder...uff og uff. Trist å måtte tenke på slikt når vi blogger om helt andre ting, og er i vårt positive og kreative hjörne. Ha en fin dag.

Trines hobby sa...

Flott kjole, og flott at du minner oss på å ikke legge ut for mye på bloggen. Har blitt forundret mange ganger på face book, enkelte eier ikke sensur......det er mange syke folk der ute!

Lisa sa...

For en herlig kjole! :)
Nydelig med rysjekanten nederst, den blå kanten mellom bærestykket og skjørtet, og hjertet! Kjolen var jo så søt til henne! I den butikken skulle jeg gjerne ha vært! :) Koselige bilder!
Ha en god dag! :)
Klem Lisa

Anonym sa...

Hei, flott Blogg :) Harry Camping tror jeg butikken i Stavanger heter, som du referer til :)

Anonym sa...

Google Harry Camping så finner dere litt info om den butikken :)