onsdag 27. juni 2012

Omsøm eller remade om du vil..Det er en stund siden jeg kjøpte denne boka Barn igjen - og enda lenger siden jeg var på loppemarked og kjøpte klær til å sy av. Boka er full av enkle, morsomme klærå sy  til barn og kan anbefales til alle, fra nybegynnere til mer drevne. Det blå babycordstoffet var en skjorte og det mønstrede stoffet fant jeg hjemme hos min mor.

Det er kanskje år siden jeg har sydd klær, men denne buksa var bare den første av flere plagg jeg har i støpeskjeen. Dette ga mersmak!
Siden jeg har forkjærlighet for å sy av brukte klær kan jeg dele noen sytips med dere der ute.
For det første: Jeg synes det er lettere å arbeide med stoffet når det er sprettet opp på forhånd. Solskinnsdager på verandaen er glimrende å bruke til å dissikere gamle klær fordi det støver mye når du holder på.

Slik sett kan det være mere arbeid å sy av gammelt enn av nytt stoff. Det gjelder å være kreativ for å få mest ut av stoffet. Kanskje må noe skjøtes på med andre stoffer, eller stoff fra en annen del av plagget?

På den andre siden kan du få noe gratis. For eksempel venter jeg alltid med å sprette opp rette sømmer. De kan kanskje brukes som de er. Hemper, lommer, knapper og snorer sparer jeg til jeg er sikker på at de ikke skal brukes.

Lommen foran på buksa er laget av lomma på skjorta. Jeg klipte av ca. 1/3 av lomma og kantet den.Jeg er opptatt av effektivitet og seriesyr. Det vil si at jeg ikke klipper tråden mellom hver del jeg syr, men syr så mange deler som mulig før jeg må krype til korset og kutte tråden = tid og tråd spart.


Vips så ble skjortelomma klar for å være med på den nye buksa i str. 86.


Hemper og knapper er skatter som gjør at du sparer litt jobb. Ellers har jeg vært så heldig og vunnet en bunke fine stoffer fra Margrethes give-away. En stor takk til Margrethe som sendte stoffene sammen med et forseggjort, håndlaget kort, og ikke minst mannen hennes som trakk vinneren!

Med ønske om en fortsatt god uke til dere alle

Hilsen Siri

8 kommentarer:

Margit sa...

Å så søt bukse!!! Kjempefin ;O) Kjekt å bruke om igjen plagg eller stoffer en er glad i - og som er for gode til å kaste..
Ha en toppers ettermiddag og kveld!

klem

barnigjendesign sa...

Så morsomt å se hva du har sydd etter boka mi. Buksa ble kjempefin og takk for at du linker til meg.
Lykke til med videre produksjon.
Klem!

Tilonino sa...

Så søt bukse. Kjempefin :)
Og så var du heldig å vinne også :)
Fin torsdag til deg fra meg :)
Tine

Ann Jorunn sa...

Skikkelig stilig ble buksa! Det er jo bare så morsomt å lage nye klær av gamle klær. Er det mønster i boka "Barn igjen" eller bare tegninger og forklaringer?

FOrtsatt fin kveld:)

Grete sa...

Kjempefin bukse, god fasong til småfolk i farta! Og så heldig som vant de flotte stoffene!
Ha en fin dag!

Sassas mamma sa...

Kjempefin bukse! Likte fargesammensetningen veldig godt:)

Edny sine puslerier sa...

For ei fin bukse! Og det er noe ekstra når man kan bruke om igjen. Ofte får man fine detaljer også da.

Jeg har et helt skap og store planer for omsøm, men så var det å komme i gang da..

Gratulerer med premien! Jeg har også lotteri på gang om du er interessert;)

Lisa sa...

Kjempefin bukse! Du er såå kreativ og flink!! Fin kleshenger med klovn!
Gratulerer med den fine premien! :)
Klem Lisa