mandag 21. mars 2011

To kaniner ser dagens lys


Jeg brukte litt tid til å fundere over hva jeg skulle bruke syhelga til, og endte opp med at jeg ville gjøre noe litt fiklete. Det passer bra når man er i godt selskap! I og med at jeg har vært i "Tildamodus" en stund så tenkte jeg at dette ville være en fin anledning til å prøve å sy kaniner. Jeg har sydd mange forskjellige Tildafigurer, men kaninene har jeg ikke prøvd meg på enda. 
Hvis noen tror at disse kaninene også er et resultat av "den kjempestore buksa som også har blitt brukt til Tildadamer og snøreposer" så tar de feil. Dette stoffet er fra et skjørt jeg arvet.. Snakker om flaks når jeg først skulle arve klær. Både både buksa og skjørtet kan brukes som hudstoff! 


Klærne til den første kaninen er laget av nyinkjøpt, smårutete stoff fra Stoff og Stil. Det andre er  kjøpt på Trådsnella på Lørenskog - et nydelig stoff som passer til det meste. Da klærne var ferdige synes jeg det hele litt tamt ut. Redningen ble å sy på et hjerte foran. Hjertene er sydd på for hånd. Jeg må si det gir en mer forseggjort effekt enn å alltid bruke symaskinen, men for all del; jeg liker det også! Med knapper fra min rikholdige knappesamling synes jeg at figurene ble riktig så fine. Vi så at den falt, men hørte ingenting..


Den ene kaninen forsvant helt plutselig. Vi så at den falt, men hørte ingenting. Foten kilte seg elegant inn i åpningen på den ene knappeskuffen min, og der hang den.. 
Hjelpemannskapet kom raskt til unnsetning. Kaninen ble befridd, og plassert sammen med en god venninne..
Det skulle vært moro å visst hvor mange meter stoff Tone skjærte opp. I løpet av hele helga var hun ikke borti symaskina mi,
men skar, som sagt opp, stoffer til prosjekter for lange tider fremover. I tillegg gjorde hun ferdig en rekke ting, sånn som denne søte kurven. Den er pyntet med perler, men dem ser du antageligvis først hvis du klikker på bildet slik at det blir større.


Hun la siste hånd på verket på denne forseggjorte posen til pepperkakeformer, sydde et par lukkekanter og gjorde ferdig et prosjekt som jeg ikke har lov til å si noe om..
Og her er det jeg rakk.. Jeg brukte mye tid på disse tingene, hadde mye moro underveis. og ble veldig fornøyd med resultatet!

9 kommentarer:

Litt av Mitt sa...

Hællan dussen, så søte! Kjempefine stoffer du har brukt til kjolene. Helgen har vært produktiv for dere ser jeg, så moro :)

Siv sa...

Dette ser ut til å være en tidkrevende jobb ja, men resultatet ble knallbra! Kaninene er noen tøffinger, kan man se! :o)

Lisa sa...

Å sååå skjønne kaniner! Til å spise opp ... :) De kledde hverandre også perfekt. Kjempefint med pynteborder og hjerter! Må si dere har vært produktive i helga, du med sying og Tone med skjæring og litt ferdiggjøring. Kjempefin kurv og pepperkakepose Tone!
Flinke har dere vært! :)
Klem fra meg

Bente sa...

Herlige kaniner !
Takk for hyggelig hilsen , koselig du ville være med på jubileumslotteriet mitt:)

Silje sa...

Hei Siri.
Jeg må si jeg ELSKER Tilda figurene dine, de blir så elegante.. og det ser veldig enkelt ut. noe jeg tviler på, jeg med mine 10 tommeltotter!

Hehe, morro med Mattiskatta, han virker jo virkelig som et herlig vesen.
Ja, det er veldig enkelt med den siden. er allerede fullt i gang med å finne sponsorer.
Takk, du også :-)

2ne sa...

Takker for en helt superduper helg sammen med deg Siri :-)
Gleder meg allerede til neste helt vi skal sy sammen. Koselig og mimre litt og skravla har jammen gått hele tiden. Er akkurat kommet hjem etter en lang husmorferie som har vært helt vidunderlig. Vi snakkes så får du ha en flott uke.
Stooor klem :-)

Fru Ask Wilhelmsen sa...

Du er så utrolig flink. For noen nydelige kaniner. Godt skriver du også, Siri. Morsomt å lese ;)

salige lavendel sa...

Så søte Tildakaniner =) Og fint at man kan bruke arveklær til hudstoff, bra med gjenbruk!

Lillepersille sa...

For noen kjempesøte kaniner :-)