torsdag 24. mars 2011

Ny løper, brikke til brødkurv og bordskånere til påske


Inspirert av utallige blogger fikk jeg lyst til å sy tradisjonelt pacthworkmønster igjen. Det var så lenge siden jeg har sydd slike stjerner at jeg trengte litt repetisjon før jeg husket hvordan jeg skulle gjøre det. 


Utfordringen: Jeg hadde dette røde påskestoffet liggende, men hvordan finne stoffer som passet til? Rødt kan være vanskelig, tradisjonell påskefarge er det jo heller ikke så dette var ikke lett. 


Etter å ha gått en runde gjennom alle stoffene mine satt jeg igjen med ett stoff: Det røde som jeg startet med og ingen andre..


Ny runde: Kanskje noe blått? 
Da løsnet det. Jeg fant plutselig mange. Jeg kunne forsåvidt ha brukt ett blått og et lys gult stoff, og det var det. Jeg fant i stedet frem flere temmelig like stoffer som fikk i samme fargetone. Jeg har nemlig lest ett sted at det skal skape spenning i arbeidet. I tillegg blir det mer tidløst. Så derfor: Litt kjedelige og temmelig like stoffer blir fint å blande sammen med disse nydelige stoffene man ikke kan se seg mett på!  


En liten brikke. Den har ikke lukkekant slik som de fleste av de andre tingene jeg syr har, men denne gangen vrangsydde jeg. 
Mål: 27 x 27 cm.

Jeg har tidligere skrevet på bloggen at jeg ikke kommer til å sy bordskånere på en stund. Det er blank løgn! Siden disse er så praktiske så måtte jeg ha med ett sett av dem også.
Mål: 11,5 x 11,5 cm. 

Jeg valgte å ikke bruke vatt verken til løperen eller brikken. Har i stedet brukt et gammelt dynetrekk som fòrstoff. 
Ferdig mål på løperen: 58 x 27 cm.

Da kan jeg bare vente på påska og laaaange påskefrokoster. Det er fine greier, det! 


11 kommentarer:

Med kjæleik til livet sa...

no fikk eg også lyst å sy litt ;)

kjempe fine - klemma

Litt av Mitt sa...

Det ble jo ikke kjedelig i det hele tatt! Kjempefint ble det :) Jeg syns fort det kan bli litt mye gult til påske, så det er greit med noen andre farger også.

Fru Ask Wilhelmsen sa...

Så fint alt blir:) Jeg skjønner meg ikke på syterminologien da....vrangsydd og lukkekant;)Men jeg skjønner meg på laaaaange påskefrokoster og vakkert håndarbeide;) Klem (Jeg synes du tar bra bilder jeg Siri;) )

2ne sa...

Et koselig påske sett Siri :-)
Såååå koselig da at vi sees så vidt i påska så Ingrid får igjen skoa sine. Katrine var veldig fornøyd, du får hilse og si det.
Klem fra Tone

Margit sa...

De blei jo kjempefine sammen :)

Timotei sa...

Det var et veldig fnt påskesett! Stoffene passer jo perfekt sammen.

Lisa sa...

Kjempefint sett i friske farger! Er det høna du reparerte som har lagt eggene ..? :)
Tror jeg må sy noen flere bordskånere snart, det er så koselig å sy lukkekanten for hånd.
(jeg mener det)Nå er det snart norske talenter og jeg skulle ønske jeg hadde noe håndsøm liggende ..
Ha en god og kreativ helg!
Klem fra meg

Trude`s hverdag sa...

Hei fant deg via via, la meg til som følger og gleder meg til å følge deg videre :-) Klem

Fru Ask Wilhelmsen sa...

Hei Siri:) Jeg har gitt deg en award;) Det er ingen tvil om at alle burde følge bloggen din. Du lager så mye fint og skriver utrolig godt. Hva du ønsker å gjøre med den, er opp til deg. Du fortjener den hvertfall;) Klem

salige lavendel sa...

Såååå flink du har vært som har klart røykekutt så lenge =)) Du har grunn til å være stolt av deg selv!! Veldig synd at akkurat det du ville ha er utsolgt da...men jeg har flere store spoler igjen, så kan du kanskje rulle den smale tyllblonden på istedet for, eller et annet fint bånd/blonde?? Hold på motivasjonen og stå på videre, dette klarer du!! klem fra Ann-Helen

Fru Ask Wilhelmsen sa...

Se svar på kommentarene mine..jeg legger snart ut en felles til deg og Lone:)