søndag 3. juli 2011

HåndarbeidsbloggerenI det siste har jeg lagt ut mange nye syprosjekter, men samfunnsengasjert som jeg er finner jeg tiden moden for å komme med en hverdagsbetraktning igjen siden det er en stund siden sist.

Mitt behov for å forstå verden gjør at jeg trenger å plassere folk. Sette dem i båser og grupper om du vil. Det er ikke pent, det har jeg lært, men hvordan skal jeg ellers forstå noe som helst? Da ville jeg jo ha møtt verden med like stor forundring og uvitenhet som dagen før, og dagen før det, og dagen før det igjen o.s.v. Jeg har tidligere presentert et innlegg om hvem interiørbloggeren er. Denne gangen er det "mitt eget folkeslag," nemlig håndarbeidsbloggeren som skal til pers. Etter å ha trålet håndarbeidsblogger på kryss og tvers, til lands og til vanns, innenlands og utenlands har jeg kommet frem til følgende:

- Håndarbeidsbloggeren er genuint opptatt av hus og hjem! De lager konstant pene ting til hjemmet, og fyller opp skuffer og skap, hyller og sofaer med vakre, hjemmelagde ting. I motsetning til interiørbloggeren strever de desto mer med å holde orden rundt seg slik at det kan være vanskelig å få øye på alt det fine de lager. Det kan flyte med stoffer og bånd, knapper og tråd, og det er nettopp da håndarbeidsbloggeren trives aller best.
Siste nytt fra meg: Et praktisk, lite brilleetui. Sydd etter eget forgodtbefinnende.


- Det verste spørsmålet håndarbeidsbloggeren kan få er:"Hva er det du lager , da?" Håndarbeidsbloggeren vet ikke til enhver tid hva det er de lager, og er dessuten smertelig klar over at ingenting av det de lager er livsnødvendig. Det meste kan kjøpes for penger i butikken, men det blir ikke det samme!

- Alle håndarbeidsbloggere med respekt for seg selv har en katt eller to. Til nød har de hunder. Katten, kattene eller hunden, hundene har det til felles at de er verdens beste katter og/eller hunder.  Håndarbeidsbloggernes pusekatter eller hunder (gjerne små, nesten som katter) er rørende lik sin matmor, de elsker symaskiner og velter gjerne rundt i haugen med lekre stoffer. De nusselige smådyrene har en viktig funksjon som maskot på bloggen, jfr. min egen Mattiskatt.


Også en bloggmaskot må ha en pust i bakken.

Det er viktig at bloggmaskoten har pene ben,
 men ikke så farlig om de er rene...


- Håndarbeidsbloggeren vet utmerket godt at UFO ikke har noe med luftrommet å gjøre. Nei, de befinner seg på syrommet! Der ligger i en dunge, i en eske eller skap eller noe hvor de venter tålmodig på at selveste håndarbeidsbloggerinnen tar rev i seilene og gjør dem ferdig. Det skjer fra tid til annen, men UFObunken har en tendens til å nærmest reprodusere seg selv med det resultat at den blir større og større dag for dag..


Glimt fra UFOeska
- men jeg husker jo ikke hva det skulle bli.. 

- Enkelte håndarbeidsbloggere liker å sy noe av noe som har vært noe annet tidligere. Det kan gjøre dem beryktet i nærmiljøet da de kan komme i skade for å lage noe pent av noe noen hadde tenkt å fortsette å bruke slik det opprinnelig var. Dette punktet har jeg tenkt å utdype ved en senere anledning...

Denne snøreposen var en gang en bukse..

- Hvis en håndarbeidsblogger blir borte for deg under en handletur er det sikreste stedet å lete i byens quiltebutikker. De har lett for å gjemme seg slik at de kan få holde på i fred, og de går ikke av veien for å smugle relativt store kvanta med stoff.

- I tillegg til å være glad i stoffer, bånd og knapper er håndarbeidsbloggeren glad i alt som vokser og gror..

Ikke aller håndarbeidsbloggere er like flink med blomsternavn,
men jeg tror det er en anemone (?) 

Dersom du tilfredsstiller fem av sju kriterier kommer du innunder min definisjon av en håndarbeidsblogger. 

Forutinntatt jeg? Nei, må bare få satt ting litt i system...

Ha en fortsatt god søndag!
Hilsen

Siri

  

21 kommentarer:

May Britt sa...

Takk for et flott innlegg :)

For å si det enkelt; de gale har det godt, men vi har det bedre :)

Og vi syr akkurat det vi har lyst til, når vi har lyst til det.

Siri sa...

Hei May Britt! Helt enig! Nemlig! Det er akkurat slik det er! Hilsen Siri

abc1x1 sa...

Hallo May Britt,

Deine Häuschen für die Schlüssel oder Massbänder und Deine Leinenbeutel gefallen mir sehr gut!

Schöne Grüße! Sigrid

Gudrun sa...

Så härligt du filosoferar om oss kviltare.Så rätt du träffar:-)))
Härliga formuleringar som får en att le.

Kram Gudrun

Lomme sa...

Så flott og morsomt innlegg! Du traff meg på spikeren på alle pungter! :) 2 katter hadde jeg, men de måtte til kattehimmelen i fjor *savne* De var da blitt 11 år. Det er trist når de må forlate oss. Min mann er ingeniørbloggeren du skriver om, og det går ikke alltid i hop :))) Ja ja, utrolig hva han må venne seg til ;)

Ha en flott kveld! Klem

Lavendelhaus sa...

Du hast wieder wunderschöne Sachen genäht. Deine Häuser mag ich besonders gern.
Bianca

Veronica sa...

He he, så godt skrevet! Kjenner meg igjen på noen punkter; UFO-haugen er stor, jeg har ikke oversikt over alle påbegynte prosjekter, glad i alt som vokser og gror, og nattbuksa mi ble visst til en bamse ;-)

Hyggelig at du ville være med på GiveAway-en min :-)

weidemama sa...

Siri, du har tatt det rett på sak, finner jeg meg selv igjen i mange kriterier, og bare da gjøre noe i skapet fordi jeg ville legen.Was sy med dette stoffet?
Gode ​​bøker om vakker søm prosjekter, kan jeg alltid drømmer og deretter gjøre god bruk av det kan se ut som den ferdige delen.
Med kjærlighet bloggere fra hele verden i kontakt, dette er vakkert!

Hilsen fra Wilma

Bente sa...

Så sant, så sant :-)
Flott innlegg.

bentetove sa...

Hehe, jeg fikk meg en god latter nå. Herlig innlegg!
Ja, ufohaugen er stor, jeg har 2 katter og en hund,har sydd veske av et gammelt bilde, er glad i blomster og alt som gror -
ergo fyller jeg kravene til å være en håndarbeidsblogger: Hurra!
Koselige betraktninger:)

2ne sa...

Herlig innlegg med mye sannhet om oss quiltere. Koselig lesestoff dette her :-)
I dag har jeg sittet ved symaskina - prøver og få ferdig noe til Petter til helga. Ble litt mye styr denne uka så håper jeg blir ferdig med prosjektene. Ønsker deg en strålende uke :-)
Klem

Anna O.Nilsen sa...

Godt å bli satt i bås av og til,bare katta som mangler her p.g.av allergi.Ønsker deg en god sommer videre. :-)

Laila sa...

Hei..
Her har du virkelig truffet.. Kjenner att meg her :-)
Men katt har jeg ikke... Koselig blogg du har, kommer tilbake :-)

Gretchen sa...

Very nice post about bloggers. All of it so true:) Love the photographs of your cat and the very cute kitten feet.

Mona sa...

Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Men vi håndarbeidsbloggere har det jo så bra når vi holder på med hobbyen vår. Enig med May Britt i den første kommentaren.

SyLykke.com sa...

Så flott innlegg Siri. Som jeg skulle ha sagt det selv ;0) Kjente meg igjen på alle punktene. Svarer på mailen din litt senere ikveld. Klem fra Inger Johanne

Lillepersille sa...

Så utrolig bra innlegg :-)
Det er ikke noe galt med å sette folk i bås så lenge det er så uskyldig som det du beskriver her.
Etter å ha lest dette skjønner i allefall jeg at jeg ikke er en håndarbeidsblogger.....oppfyller vist ingen av kriteriene he, he!

Kan du ikke bedrive litt forskning på området og kategorisere oss andre bloggere også. I mitt tilfelle ville det antagelig bla. annet høres slik ut "en helseblogger elsker å smuglese inne på håndarbeidsbloggene, hun har desverre ingen slike talenter selv, men drømmer om å lære seg både det ene og det andre. På kistebunnen skal du ikke bli overrasket om helsebloggeren har både flust med garnnøster, strikkepinner, heklenåler, hobbybøker og kanskje til og med en ubrukt symaskin i orginalembalasjen. Det er bare så synd at alt blir med tanken"

Gleder meg til ditt neste lille "kåseri" kommer, det er like morsomt hver gang :-)
Ønsker deg en fortsatt fin sommerkveld!

Klemmer til deg!

Kort og Søm sa...

Veldig bra!! :O)
God sommer!

Unknown sa...

jempefin blogg du har her. Snublet over den, da jeg gikk på en liten vandring rundt i blogger.... Det så ut på beskrivelsen her, som om du kjente meg, iallefall. Jeg er nok en standard håndarbeidsblogger, med hund,, og katt, stoffer og trådsneller i en herlig røre, men sans for blomster. Og det dukker opp nye ting, av gamle, men egentlig brukbare ting,


Masse fint håndarbeide, og masse inspirasjon her inne hos deg, gelder meg til å se meg mer rundt, og til å følge deg videre.
Ha en fin kveld, og en fin uke videre
Klem

Margit sa...

Hahaha :) Kjente meg godt igjen her bortsett fra dette med pusen.. vår pus forsvant i vinter(reven?) og vi har ikkje skaffet oss en ny .. Ha en fortreffelig sommer videre :D

Elisabeth Solum sa...

Velskrevet som alltid!
Jeg har verken hund eller katt, heldigvis .. :)men kjenner meg ellers igjen i din definisjon av håndarbeidsbloggeren.
Er også glad i alt som vokser og gror, bortsett fra haugen med UFOer .. og hybelkaniner ..
Forresten, søtt brilleetui!
Klem